Na komponovanie máte iba 48 hodín a dozviete sa aj veľa zaujímavého.

Spoločnosť Google vytvorila svoje prvé AI Doodle k oslave narodenín Johanna Sebastiana Bacha a môže tak aj z vašich melódií urobiť majstrovské diela v barokovom štýle. Od 21. marca budete môcť v interaktívnou sviatočnom logu vytvárať harmonizované melódie, alebo si môžete vybrať jednu z predpripravených možností. Keď stlačíte tlačidlo „Harmonizovať“, využijú sa informácie z 306 Bachových kompozícií a za pomoci strojového učenie, bude vami zadaná melódia upravená a zharmonizovaná tak, ako by ju skomponoval sám J. S. Bach.

Na projekte spolupracovali tri tímy z Google: tím Doodle, tím Google Magenta (skúma úlohu strojového učenia v procese tvorby umenia) a tím Google PAIR (navrhovanie AI zameranej na ľudí). Na rozvoj schopností Google Doodle, tím vytvoril nový model strojového učenia, ktorý ho celý poháňa. Vďaka tomu mohli vzniknúť štvorhlasné harmónie v typickej barokovej melodike.

Vývojári navrhli proces tak, aby sa dal spustiť v prehliadači a aby bol prístupný po celom svete. Ak je váš počítač alebo internet príliš pomalý, Doodle sa môže spoľahnúť na globálne dátové centrá, aby ste si mohli zakomponovať aj vašom smartfóne alebo PC. Sviatočné logo s J.S. Bachom bude dostupné do 22. marca v 77 krajinách.

Vami zadaná skladba môže vyzerať napríklad aj TAKTO.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Fold vo videu odkrýva vlastnosť, ktorá sa nebude páčiť každému

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.