Distribúcia stabilnej verzie prehliadača Chrome 81 začala iba pred pár dňami. 

Po šiestich dňoch od uvolnenia aktualizácie sa však zdá, že gigant mal s vydaním tejto verzie ešte počkať. Spoločnosť Google oznámila, že v kóde prehliadača objavila kritickú chybu „Zero Day“.

Používatelia by sa však nemali príliš obávať, pretože spoločnosť Google už ponúka opravu online. Aktualizácia je k dispozícii s najnovšou stiahnuteľnou verziou aplikácie (81.0.4044.113). Spoločnosť Google núti používateľov nainštalovať túto verziu, aby sa predišlo chybám v zabezpečení.

Spoločnosť Google neposkytuje žiadne konkrétne podrobnosti o povahe tejto kritickej chyby. Opis aktualizácie však naznačuje, že ide o rozpoznávanie hlasu. Upozorňujeme, že v dôsledku pandémie COVID-19 bola ďalšia veľká aktualizácia (Chrome 82) úplne zrušená.

Redizajn používateľského rozhrania pre prvky webového formulára Chrome ešte nie je pripravený, odstránenie podpory pre šifrovacie protokoly TLS 1.0 a TLS 1.1 bolo odložené až do prehliadača Chrome84. Rozhodnutie odložiť odstránenie týchto dvoch protokolov sa týka súčasnej pandémie COVID-19. 

Vydanie aktualizácie Chrome 81 bolo jedným z najťažších v histórii prehliadača. Vývojári museli nielen presunúť niekoľko funkcií do ďalšej verzie, ale tiež sa rozhodli spustiť túto verziu s trojtýždňovým oneskorením, čo narušilo harmonogram pravidelných aktualizácií.

Ďalšou verziou bude Chrome 83 – pravdepodobne bude k dispozícii až o 1,5 – 2 mesiace.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Samsung predstavil aplikáciu na meranie krvného tlaku pre inteligentné hodinky Galaxy Watch

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.