Spoločnosť má pripravenú poriadne veľkú porciu inovácií z oblasti softvéru aj hardvéru.

Dlho sa počítalo s tým, že Google v septembri predstaví viacero mobilných zariadení Pixel, ktoré by mali zahŕňať až štyri rôzne modely, vrátane skladacieho telefónu Pixel 9 Pro Fold. Google okrem toho pripravuje viacero zaujímavých noviniek aj zo sveta inteligentných hodiniek. To znamená, že druhá generácia skladacieho smartfónu by mala byť uvedená po boku ďalších troch modelov Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL.

Najnovšia správa z prostredia spoločnosti prináša významný odklon od pôvodných predpokladov, pretože Google iba pred pár hodinami prišiel s nečakanou správou. Spoločnosť totižto krátko po odoslaní pozvánok na udalosť „Made by Google“ zverejnila aj upútavku prezentujúcu sériu Pixel 9.

Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)Zdroj: rozetked.me
Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)

Video v trvaní 12 sekúnd, nachádzajúce sa na webovej stránke Google Store, ponúka pohľad na dizajn pripravovaného Pixel 9 Pro. Video začína animáciou loga Google Pixel s rímskym číslom IX, ktoré označuje pripravovanú sériu, od ktorej sa očakávajú viaceré zmeny v ponuke zariadení do nej zaradených.

Google rovnako potvrdil, že podujatie Made by Google sa bude konať 13. augusta 2024 od 19.00 do 20.00 nášho času a bude sa vysielať naživo na YouTube. Spoločnosť ďalej informovala, že počas udalosti predstaví novinky týkajúce sa systému Android, Gemini a portfólia zariadení Pixel.

Google pozýva na augustovú udalosť Made by GoogleZdroj: Google
Google pozýva na augustovú udalosť Made by Google

Spoločnosť upozornila na prepojenie jej umelej inteligencie a mobilnej platformy, z čoho budú v budúcnosti ťažiť hlavne používatelia. Aj preto sa špekuluje, že práve séria Google Pixel 9 bude ako prvá obsahovať Gemini Live.

Gemini je umelá inteligencia od Googlu, ktorá používateľom pomáha s písaním, plánovaním a učením. Môže pracovať s rôznymi typmi vstupu, vrátane textu, kódu, obrázkov a zvuku. Gemini pritom umožňuje komplexnejšiu a prirodzenejšiu interakciu s umelou inteligenciou. To však nie je ani zďaleka všetko.

Google pozýva na augustovú udalosť Made by GoogleZdroj: Google
Google pozýva na augustovú udalosť Made by Google

Nie je prekvapením, že Google sa bude počas augustovej udalosti sústrediť na uvedenie nových funkcií umelej inteligencie a zariadení, ktoré ich budú využívať ako prvé. Hoci je isté, že do 13. augusta sa objavia viaceré úniky prezrádzajúce program udalosti Made By Google, tak veľa zaujímavého obsahu bude odhaleného až počas nej.

Veríme, že je sa na čo tešiť.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.