Aktualizácia zahŕňa aj praktické funkcie, ktoré ešte viac uľahčujú spoluprácu na súboroch balíka Office prostredníctvom Gmailu.

Kancelársky balík od Googlu už nejaký čas dokáže pracovať so súbormi balíka Microsoft Office, ale spoločnosť sa v poslednej dobe zamerala na vylepšenie používateľskej skúsenosti. Minulý mesiac začal Google robiť úpravy pre lepšiu prístupnosť súborov Office uložených na Disku a teraz ohlasuje nové funkcie, ktoré vytvárajú ešte lepšie prepojenie medzi súbormi Gmailu, Disku a Office.

V snahe uľahčiť úpravy súborov balíka Microsoft Office odosielaných cez Gmail pridáva Google do Gmailu skratku, vďaka ktorej bude možné oveľa rýchlejšie prejsť do rozhrania úprav a vykonávať zmeny. Súbory balíka Office v Gmaile dostanú novú ikonu úprav, ktorá ich jediným kliknutím otvorí priamo v Dokumentoch, Tabuľkách alebo Prezentáciách.

Google Gmail

Zdroj: AndroidPolice

Úpravy súborov balíka Office z Gmailu si budú vyžadovať jediné kliknutie

Okrem novej skratky si Google bude pamätať, kedy bol súbor pripojený k e-mailu. V režime úprav balíka Office sa v ponuke Súbor zobrazí nová sekcia s názvom E-mail. Po dokončení zmien v dokumente môžete pomocou nových možností odpovedať na pôvodný e-mail pomocou aktualizovaného súboru alebo vytvoriť nový e-mail s priloženým súborom. Môžete ho tiež použiť na rýchlu opätovnú návštevu pôvodnej e-mailovej správy.

Google Gmail

Zdroj: AndroidPolice

Nová ponuka Email sa začne objavovať pri úprave súborov balíka Office pripojených k správe služby Gmail

Nové funkcie úprav Office súborov sa začali postupne uvoľňovať od dnešného dňa. Pokým sa aktualizácia objaví vo všetkých Gmail účtoch, môže to trvať jeden až dva týždne.

Aktualizácia sa týka Workspace Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard a Enterprise Plus, rovnako ako aj používateľov služieb G Suite Basic, Business, Education, Enterprise for Education a Nonprofits. Dúfame, že funkcia sa čoskoro dostane aj do bežných Google účtov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Huawei AppGallery: Tieto slovenské a bankové aplikácie v ňom nájdete (DOPLNENÉ k 5. 8.)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.