Aktualizácia Passes API uľahčuje vytvárať digitálne potvrdenia o očkovaní.

Google aktualizoval rozhranie „Passes API“ aplikácie Pay, aby umožnil jednoduchý spôsob ukladania a zobrazovania digitálnych kariet v systéme Android, ktorý zobrazuje podrobnosti o teste na COVID-19 a očkovaní používateľov. To umožní zdravotníckym organizáciám, vládnym agentúram a organizáciám oprávneným orgánmi verejného zdravotníctva prístup do API aplikácie. To znamená, že vývojári môžu ľahko vytvárať digitálne potvrdenia o vakcinácii a testovaní na Covid-19.

Ako poznamenáva portál Engadget, Passes je Google Pay API používané na ukladanie kariet, ako sú aj vernostné karty maloobchodníkov. Nie je však potrebné, aby si používatelia stiahli aplikáciu Pay, ak ju nemajú, aby mohli ukladať digitálne očkovacie preukazy vytvorené pomocou API Passes. Po získaní digitálnej karty k nej budú mať prístup pomocou odkazu na domovskej obrazovke aj bez pripojenia k internetu. Pre využívanie tejto možnosti je potrebné mať nainštalovaný Android 5 alebo novší.

V záujme zmiernenia obáv používateľov z ochrany osobných údajov spoločnosť Google tvrdí, že si neuchováva kópiu o očkovaní a ani informácie o testoch. Spoločnosť tiež tvrdí, že nezdieľa údaje na karte so službami tretích strán, alebo na zacielenie reklám.

Aktualizácia Passes API je v súčasnosti k dispozícii iba v USA. Google však sľubuje, že sa v budúcnosti rozšíri aj do ďalších krajín.

Google Pay Covid-19

Zdroj: AndroidPolice

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Nechcete čakať na štát a potrebujete COVID preukaz EÚ do mobilu? Toto je okamžitá cesta (DOPLNENÉ)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.