Už počas mája sme mohli na konferencii Google I/O spoznať dve nové aplikácie, ktoré dostanú režim inkognito.

Spoločnosť Google túto možnosť oficiálne rozširuje, aby bolo možné z účtu Google odstrániť aktivitu a informácie o vyhľadávaní. Táto funkcia bude prístupná priamo z ponuky profilu v aplikácii.

Podľa informácií z portálu GSMArena, Google okrem toho pridáva niekoľko ovládacích prvkov ochrany osobných údajov, ako napríklad automatické mazanie obsahu v YouTube, ktoré odstránia všetky údaje o polohe, histórii a aktivite aplikácie. Bude možné nastaviť konkrétne časové obdobie od 3 do 18 mesiacov, po ktorom aplikácia YouTube automaticky odstráni údaje. 

Aplikácia Google Assistant tiež získava nové ovládacie prvky ochrany osobných údajov, ktoré umožňujú priamo v aplikácii Assistant odstraňovať údaje o hlasových poveloch maximálne do 1 týždňa. Pre väčšie časové obdobie bude potrebné manuálne odstránenie požadovaných údajov z ponuky nastavenia účtu.

Ďalšou užitočnou funkciou je nová kontrola hesla, ktorá vyhodnocuje jeho silu a ukazuje, či niektoré z týchto hesiel nebolo náhodou ohrozené. Ďalej navrhne, ktoré z týchto hesiel by sa malo zmeniť a tým aj zvýšiť jeho silu. Táto funkcia je aktívna pre PC aj mobilné zariadenia.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Garmin predstavil nové inteligentné hodinky zo série MARQ. Cena je opäť prémiová

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.