Druhá generácia bude pravdepodobne určená pre Pixel 7.

Aj keď sa môže zdať, že do predstavenia nástupcov série Pixel 6 je ešte ďaleko, Google už teraz začal pracovať na novej generácii vlajkového čipu Tensor, ktorý debutoval v nedávno uvedenej sérii Pixel 6. Čipy sú optimalizované na rozsiahle využívanie strojového učenia, pričom v niektorých prípadoch urýchľujú existujúce funkcie alebo prinášajú aj celkom nové možnosti.

Analýzou APK súboru telefónu Google Pixel 6 sa zistilo, že kód obsahuje odkazy na nový telefón Pixel s označením „Cloudripper„. Údajne ide o názov základnej dosky alebo vývojárskej dosky pre telefóny série Pixel 7. Podobné kódové označenie sa dávnejšie objavilo aj pri telefónoch Pixel 6 a Pixel 6 Pro.

Google Pixel 6Zdroj: Google
Google Pixel 6. Zdroj: Google

Podľa dokumentácie je „Cloudripper“ spojený s druhou generáciou čipov Google Tensor s modelovým číslom „GS201„. V porovnaní s čipom „GS101„, ktorý sa nachádza v sérii Pixel 6, sa zdá, že tento čip je o celú generáciu novší, čo naznačuje, ako budú nové čipy od Google označované.

V tejto chvíli nie je jasné, aké vylepšenia by sme mali od čipu GS201 očakávať, keďže do predstavenia série Google Pixel 7 zostáva rok a nepoznáme ani žiadne podrobnosti o hardvéri. 

Je pritom možné, že týmto únikom o novej čipovej sade bola práve odštartovaná “kampaň” na novú sériu Google Pixel 7.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.