Chromecast je jedným z najúspešnejších streamovacích zariadení. 

Toto malé zariadenie bolo prvýkrát predstavené už v roku 2013. Aj dnes ide o pomerne lacné riešenie, ako prehrávať obsah napríklad zo smartfónu priamo do televízora, ktorý nemusí byť smart. Vďaka novej správe sa dozvedáme, že Google by konečne mohol zmeniť spôsob, akým Chromecast používame.

Google Chromecast Ultra

Chromecast Ultra z roku 2016, Zdroj: GSMArena

Portál 9to5Google zverejnil správu, v ktorej zdroj opisuje nové zariadenie Chromecast (náhrada za Chrome Chrome Ultra 1. generácie) s kódovým označením „sabrina“. Podporuje 4K HDR, ako aj Bluetooth a Wi-Fi. Hlavným rozdielom však je, že toto zariadenie bude fungovať na platforme Android TV a bude ho možné ovládať pomocou diaľkového Bluetooth ovládača.

Diaľkový ovládač dokonca prešiel certifikáciou cez FCC, čo je zrejmé aj z postu na Twitteri. Na obrázku je možné vidieť diaľkový ovládač, ktorý pripomína diaľkový ovládač zariadenia Daydream VR. Ten podporuje Google Asistenta so vstavaným mikrofónom a mal by byť programovateľný na ovládanie napájania a hlasitosti televízora. Nový Chromecast by mal mať vzhľad podobný Chromecastu Ultra, ale s dôrazom na najnovší dizajnový jazyk spoločnosti Google.

Aktuálny model Google Chromecast Ultra z roku 2016 sa stále predáva za približne 80 eur. Pokiaľ by Google ponechal túto cenu v platnosti aj pre nový model s ovládačom, mohlo vy tak ísť o pomerne zaujímavé zariadenie.

Je však pravdepodobné, že kvôli celosvetovej situácii, si na predstavenie noviniek od Googlu, tento rok počkáme o niečo dlhšie.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Ako obraz z notebooku či smartfónu zobraziť na monitore alebo TV?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.