Materiál dizajn sa opäť rozširuje na ďalšiu službu z portfólia Googlu.

Spoločnosť Google pripravila novú verziu aplikácie obchodu Google Play. Zmeny sa už štandardne týkajú spodnej lišty v ktorej sa úprav dočkali najmä ikony. Charakteristicky sú zobrazené v príslušnej zelenej, červenej či modrej farbe.

Vrchnú časť obchodu Play tvorí nový vyhľadávací panel so zaoblenými rohmi a výraznejším tieňom. Pomocou neho je jednoducho možné vyhľadávať aplikácie, hry, filmy, televízie a knihy. Typické karty pre jednotlivé aplikácie ako aj ikony v hornej navigácií už viac nenájdeme. Všetky aplikácie majú zároveň zaoblené štvorcové ikony.

Autor: Abner Li / 9to5Google

Novinkou v celej aplikácií je aj prítomnosť nového písma Google Sans, ktoré je typické pre najnovší Material Dizajn. Na stránke konkrétnej aplikácie má nenainštalovaná aplikácia tlačidlo Inštalovať na celú šírku a po nainštalovaní sa objavia dve tlačidlá s možnosťou odinštalovania a otvorenia.

Kategórie aplikácií či iné špeciálne kategórie sa presunuli nižšie pod snímky obrazovky a popis aplikácie. Po novom je indikátor sťahovania kruhový a je umiestnený okolo ikony aplikácie. V časti Moje aplikácie a hry už sekcie ako Aktualizácie a Nainštalované nie sú zároveň umiestnené v hornej časti.

Autor: Abner Li / 9to5Google

Nový dizajn sa aktuálne v štádiu vývoja. Dočkať sa ho tak môžeme až v najbližších týždňoch či mesiacoch.

Autor: Abner Li / 9to5Google

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Google sa „pochlapil“: Gmail pre Android má nový widget v Material Designe 2.0

Značky: