Je používanie widgetov na zostupe?

Widgety v Androide sú od vzniku platformy veľmi žiadané a pravdepodobne každý používateľ aspoň jeden z nich aj denne používa. Ako čas plynul, tak vývoj systému napredoval veľmi rýchlo, pričom na niektoré widgety sa trochu pozabudlo.  

To sa udialo aj v prípade widgetu aplikácie Gmail. Ten bol veľmi dlho bezo zmeny a pred pár dňami sa konečne zmenil, aby lepšie zapadol do Material Designe 2.0. Každou prichádzajúcou aktualizáciou, prirodzene očakávame aj výrazne zmeny. To sa v prípade Gmail widgetu neudialo a môžeme byť aspoň spokojní s nedávnou aktualizáciou hlavnej aplikácie o to viac.

Nový dizajn vs. Starý dizajn

Zmeny pri samotnom widgete v podstate prebehla iba v malých detailoch, čo malo dopad na najvýraznejšiu zmenu v podobe upravenej farby hlavičky. V konečnom dôsledku sa tak odstránila červená farba a dizajn widgetu sa nesie už iba v čistej bielej farbe. Zmenou prešlo aj pero napravo hore a písmo je odteraz menšie. To je nateraz naozaj všetko.

Pokiaľ by sa vám cnelo za starým dizajnom widgetu, tak stále je ho možné oživiť stiahnutím staršej verzie aplikácie na odkaze TU

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Google 1. apríla oslavuje: Gmail je tu s nami presne 15 rokov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.