Všetko okolo nás sa vyvíja.

Aj softvér je vylepšovaný prostredníctvom aktualizácií, ktorými sa vývojári snažia zlepšiť svoje aplikácie, zmenou používateľského rozhrania a zavedením nových funkcií. Niektorí používatelia nevedomky, alebo aj zámerne svoje aplikácie neaktualizujú, takže nové funkcie a vylepšenia, ktoré sa snažia vývojári aplikovať, sa do aplikácií nedostanú a stávajú sa neaktuálnymi.

To je aj dôvod, prečo spoločnosť Google odosielala e-maily vývojárom, aby im oznámila, že plánuje testovať funkciu, v ktorej sa predinštalované aplikácie systému Android, budú automaticky aktualizovať. K tomu dôjde aj vtedy, ak používateľ nie je v telefóne prihlásený do svojho Google účtu.

V najbližších mesiacoch služba Google Play začne testovať novú funkciu, ktorá automaticky umožní aktualizovať predinštalované aplikácie pre používateľov, ktorí sa neprihlásili do účtu Google. Používatelia budú môcť túto funkciu kedykoľvek vypnúť.

Táto nová funkcia poskytne používateľom konzistentnejšie aplikácie v mnohých zariadeniach a umožní im prístup k najlepším a najnovším funkciám poskytovanými vývojármi. To by malo tiež pomôcť vývojárom znížiť režijné náklady, potrebné na podporu starších verzií aplikácií.

Nová funkcia sa bude využívať na zariadeniach so systémom Android 5.0 Lollipop a novšom. Dôvod zavedenia tejto funkcie je zatiaľ trochu nejasný, pretože nevieme si predstaviť, načo by používatelia Androidu využívali zariadenia, na ktorých nie sú prihlásení.

Na druhej strane, automatické aktualizácie aj na neregistrovanom zariadení, by mohli pomôcť pri riešení určitých problémov, ako je bezpečnosť, kedy je potrebné nainštalovať opravu, aby sa znížila zraniteľnosť zariadenia aj v čase, mimo prihlásenia do Google účtu.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Ondrejov svet: Čo prinesie nový Galaxy Note 10? (Video)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.