Mať tmavý režim, no potom vás oslepí biele pozadie, nie je úplne to, čo by si mnohí predstavovali.

Google aj preto testuje tmavý režim priamo v desktopovom vyhľadávaní. Na stránke hľadania by ste tak mali vidieť niečo ako inverzné farby. Nadpisy budú modré až do fialova, logo Google biele, no základom je tmavosivý podklad.

Teraz by to nemalo pôsobiť rušivo, najmä ak máte všade tmavú tému a prehliadač bude v bielej farbe. Je to otázka zvyku a mnohým možno nebude prekážať zobrazenie vyhľadaných výsledkov na bielom podklade.

Je to podobné, ako v prípade aplikácie Word. Podporuje síce tmavý režim, no podklad na písanie je biely. Toto je ale logické, najmä keď berieme do úvahy zvyklosti a to, že píšete na biely papier a tlačíte nie čierny ale biely papier. Otázkou by teda bolo, či by ste asi aj vo Worde zapli čierny podklad a nestačilo by vám len rozhranie.

V rámci týchto čiernych tém sa za posledné roky okolo tejto témy stalo priveľa módy, no pomôže to odlíšiť aj aplikácie. Sami v niektorých z nich používame čiernu tému. Napríklad vo fotografickom editore alebo napríklad v aplikáciách na sledovanie kryptomenových búrz alebo napríklad v aplikácii Threema.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Google Mapy: Tmavý režim je takmer pripravený 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.