Šedé ikony sa budú postupne zafarbovať.

Google spustil testovanie priebehu aktualizácií v obmedzenej skupine, ktoré sa podobá tým, ktoré poznáme zo systému iOS. Google začne v Androide zobrazovať ikony, ktoré sa aktualizujú alebo inštalujú, v sivej farbe s indikátor priebehu, ktorý označuje postup aktualizácie. Pridaný bude aj text, ktorý nahrádza názov aplikácie s vysvetlením, čo sa momentálne s aplikáciou deje.

Indikátor sa zobrazí aj pre novo nainštalované aplikácie, pokiaľ je nastavené ich automatické pridávanie na domovskú obrazovku. Na nej sa budú zobrazovať sivé ikony s indikátorom priebehu a štítkom, kým sa nenainštalujú.

Testovaný priebeh inštalácie v Androide, Zdroj: XDA-Developes

Je však potrebné zdôrazniť, že s podobným dizajnom sa už v Androide môžeme stretnúť v prípade, keď sú aplikácie inštalované zo zálohy. Vtedy sa aplikácie počas inštalácie na Domovskej obrazovke menia zo sivej farby na farby aplikácie. Aj keď ide o podobný indikátor priebehu, ktorý opisuje aj tvar ikony, nemení sa popis, ako sa to deje pri novoobjavenej funkcii.

Zatiaľ pritom nie je jasné s akými aplikáciami alebo verziami aplikácií môže byť tento test spojený, pretože môže ísť aj pripravovanú funkciu systému Android 12.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

iOS 14.5.1: Dôležité aktualizácie bezpečnosti (aktualizovali ste?)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.