Konkrétne presnosťou vstavaného teplomera.

Telefóny série série Pixel 8 sa čoskoro rozrastú o nového člena, pričom s touto správou sa v takmer rovnakom čase začali objavovať aj informácie o pripravovanom Pixel 9 Pro. Už pred uvedením série Pixel 8 sa vedelo, že model Pro bude vybavený aj teplomerom, ktorý sa nachádza na zadnej strane zariadenia v oblasti fotoaparátov. Ako to však býva, ľudia sú k takejto výbave nedôverčiví, keďže nevedia, čo majú od nej očakávať. Pravdepodobne tak to bolo aj v prípade teplomeru v telefóne Pixel 8 Pro, ktorý je na základe nových správ z prostredia spoločnosti Google veľmi presný. 

Zabudovaný teplomer je dokonca oveľa presnejší, ako teplomery, ktoré sa prikladajú na čelo. Toto tvrdenie je dokonca podporené vládnou agentúrou USA. Teplomer v Pixel 8 Pro totižto získal klasifikáciu De Novo, ktorú udelila agentúra FDA, čím sa tento telefón stal prvým smartfónom v USA, ktorý túto klasifikáciu získal. Hoci táto klasifikácia je vydaná úradom v USA, tak súčasne poskytuje odpovede na otázky týkajúce sa presnosti teplomeru v smartfóne Pixel 8 Pro.

Model Pixel 8 Pro bol uvedený na trh minulý rok so vstavaným teplomerom, ale spočiatku ho bolo možné použiť len na meranie teploty jedla a iných predmetov. Po januárovej aktualizácii telefónu Pixel 8 Pro bola táto funkcia aktualizovaná tak, aby bolo možné merať aj teplotu ľudí

Google funkciu merania teploty popisuje nasledovne. Pixel 8 Pro meria telesnú teplotu skenovaním temporálnej tepny pomocou infračerveného senzora. Výsledky merania sa následne odovzdajú algoritmu na výpočet konečnej teploty. Na rozdiel od čelových teplomerov však musíte prejsť telefónom Pixel 8 Pro cez čelo a za spánkovú tepnu, aby ste získali údaj o teplote. Celkom jednoduché.

Google Pixel 8 Pro s teplomeromZdroj: SmartPrix
Google Pixel 8 Pro s teplomerom (pod LED bleskom)

Pri testovaní dokázal softvér Pixel 8 Pro vypočítať telesnú teplotu s odchýlkou ​​±0,3°C v rozsahu 36,1°C – 40°C. Google sa pri zaistení presného umiestnenia spolieha na snímač LDAF. Telefón okrem toho počas merania reaguje haptickou spätnou väzbou a zvukovými pokynmi. Všetky údaje sa pritom spracúvajú v zariadení bez potreby internetového pripojenia.

Na základe vysokej presnosti meraní nie je žiadnym prekvapením, že teplomer z modelu Pixel 8 Pro sa nakoniec dostane aj do série Pixel 9.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.