Neznamená to koniec služby Street View ako takej, ale iba špecializovanej aplikácie.

Spoločnosť Google oznámila, že v najbližších týždňoch stiahne z aplikačných obchodov App Store a Google Play samostatnú aplikáciu Street View. Následne definitívne ukončí jej podporu 31. marca 2023. Pre portál The Verge to potvrdila hovorkyňa Google Madison Gouveia.

Pochopiteľne, Google týmto krokom nemieni ukončiť celú službu Street View, ktorá patrí medzi obľúbené a masovo využívané. Už doteraz však bola prístupná aj cez klasickú aplikáciu Mapy Google, takže internetový gigant zrejme usúdil, že ďalšia samostatná aplikácia nie je potrebná.

Náznaky toho, že sa chystá ukončenie aplikácie, objavili v jej novej aktualizácii redaktori portálu 9to5google.com. Zistili, že v kóde je nachystaných niekoľko upozornení o vypnutí, respektíve znefunkčnení aplikácie. Zatiaľ však nie sú aktívne a používateľom sa ešte nezobrazujú.

Na zobrazovanie 360-stupňového pohľadu na ulice a ďalšie verejné priestranstvá tak budú musieť používatelia od marca využívať aplikáciu Mapy Google. V nich sú dostupné aj takzvané fotosféry, teda 360-stupňové sférické fotografie. Na nahrávanie 360-stupňových videí Google odporúča webovú aplikáciu Street View Studio.

Zdroj: 9to5google.com, TheVerge.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.