V aplikácii Google Telefón pribudnú dve funkcie, ktoré ju prepoja s ďalšími službami.

Aplikáciu Google Telefón pravdepodobne netreba nikomu predstavovať. Nachádza sa vo veľkom množstve Android smartfónov ako predvolená aplikácia na telefonovanie, pričom sa spája aj s vaším účtom Google. Aj vďaka tomu je možné využívať funkciu synchronizácie, ktorú si obľúbite najmä pri práci s viacerými zariadeniami. Teraz však známa aplikácia prichádza s dvoma novými funkciami, vďaka ktorým uľahčí prácu so smartfónom aj vám.

Jedna z nich sa spája s videohovormi, ktoré sú čoraz obľúbenejšie. Google tak spája službu Telefón so službou Meet, ktoré slúžia obe na rovnaký účel, teda hlasovú komunikáciu. Druhá funkcia umožní používateľom WhatsAppu profitovať aj z aplikácie Telefón, v ktorej sa zobrazia aj ich hovory.

Google Telefón vám ponúkne aj videohovory

Komunikácia prostredníctvom videohovorov je čoraz populárnejšia aj preto, že ponúka lepšiu možnosť spojenia a zároveň je aj pohodlnejšia. Služba Meet od Googlu si tak drží vysoké čísla používateľov, no plánuje expandovať. Prostriedkom na zvýšenie počtu jej používateľov má byť možnosť vytvárať videohovory priamo z aplikácie Telefón od Googlu. Pri hovore sa vám tak objaví ikonka videohovoru, ktorá uskutoční hovor pomocou služby Meet. Podobná funkcia sa už teraz nachádza v smartfónoch mnohých používateľov, no samostatná ikona, ktorá vám umožní rýchlo prepínať medzi hlasovým hovorom a videohovorom, vám komunikáciu ešte viac uľahčí.

Videohovory dostupné aj v aplikácii Google TelefónZdroj: 9to5google.com
Videohovory dostupné aj v aplikácii Google Telefón

Prepojenie s WhatsAppom

Čoraz viac používateľov využíva okrem klasického telefonovania aj hovory cez internetové pripojenie. Na tomto trhu je azda najväčším hráčom platforma WhatsApp, ktorá patrí pod spoločnosť Meta. Ako bolo objavené v beta verzii aplikácie Google Telefón, hovory z WhatsAppu sa vám budú objavovať v aplikácii Telefónu úplne rovnako, ako aj štandardné hovory z Telefónu. Zatiaľ však nie je jasné, či sa takýmto spôsobom budú dať hovory aj vytvárať.

Hovory z WhatsAppu v aplikácii Google TelefónZdroj: 9to5google.com
Hovory z WhatsAppu v aplikácii Google Telefón

Obe tieto funkcie sú zatiaľ v štádiu testovania, no očakáva sa, že do telefónov prídu v blízkej dobe.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.