Aplikácia pravidelne dostáva užitočné funkcie.

Funkcia nahrávania hovorov je pre vybrané značky smartfónov dostupná už dlhšie (Xiaomi, Google Pixel, Nokia). V nedávnej aktualizácii aplikácie Google Telefón, členovia portálu XDA objavili reťazce kódu, ktoré zahŕňajú automatické nahrávanie akýchkoľvek hovorov od čísel, ktoré nie sú v zozname kontaktov.

Portál DroidLife informuje, že táto nová funkcia sa môže v podporovaných telefónoch a krajinách zobraziť so správou „Vždy zaznamenávať hovory s číslami, ktoré nemáte v kontaktoch?“ V nastaveniach telefónu bude pravdepodobne prepínač, ktorý funkciu tiež vypne alebo zapne. Nahrávanie hovorov sa právne líši v závislosti od krajiny. Google preto bude zobrazovať vyhlásenie o vylúčení zodpovednosti:

Vy alebo osoba, s ktorou telefonujete sa môže nachádzať v krajine, v ktorej sa vyžaduje súhlas s nahrávaním. Všetci budú vopred upozornení, že sa hovor zaznamenáva. Je na vás, aby ste sa riadili zákonmi o zaznamenávaní konverzácií. Nahrávky sa ukladajú iba vo vašom telefóne.

Keď je funkcia povolená, prichádzajúce hovory pochádzajúce od čísel, ktoré nie sú v zozname kontaktov, by sa mali zaznamenať a uložiť do telefónu. Pravdepodobne bude počas hovoru dostupná aj možnosť manuálneho spustenia a pozastavenia nahrávania hovoru.

Dátum oficiálneho uvedenia funkcie nie je momentálne známy.

App Store

Zdroj: DroidLife

Prečítajte si aj:

Prečo podpora Windows vždy po nejakej dobe skončí?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.