Aktuálne je dostupná pre používateľov v Amerike.

Google sa snaží sprístupňovať odľahčené verzie svojich mobilných aplikácií, ktoré sú určené pre menej výkonné zariadenia a majú aj menšie nároky na mobilné dáta. Spoločnosť dávnejšie predstavila operačný systém Android Oreo Go a vo vybraných krajinách testuje YouTube Go a aktuálne aj Mapy Google Go. Odľahčené mapy boli pôvodne dostupné v niektorých krajinách a iba pre zariadenia so systémom Oreo Go, teraz ich Google sprístupnil pre všetkých používateľov v Amerike.

Aplikácia Mapy Google Go je približne o polovicu menšia ako plnohodnotná verzia a ponúka iba časť funkcií. Portál Engadget ju prirovnal k Mapám z roku 2011. Ponúka však nutné funkcie na to, aby vás dokázala navigovať a pomohla vám nájsť miesto, kam sa chcete dostať. Je praktické, že aj odľahčená verzia aplikácie zobrazuje informácie o aktuálnej dopravnej situácií a ponúka navigáciu pre auto, chôdzu aj cestovné poriadky pre MHD.

Mapy Google Go sú dostupné v 70 jazykoch a tiež obsahujú aj informácie o okolitých miestach. Aplikácia je dostupná v Obchode Play, na Slovensku si ju zatiaľ nestiahnete. Dá sa predpokladať, že sa časom objaví inštalačný súbor aplikácie aj na webe apkmirror.com.

Zdroj: engadget

Prečítajte si aj:

Aplikácia YouTube Go je dostupná v ďalších krajinách, na Slovensku však nie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit