Pripravované novinky boli odprezentované počas konferencie Google I/O.

Počas tejto udalosti boli dokonca predstavené aj ďalšie zariadenia, ktoré majú namierené na trh už teraz. Ide o smartfón Pixel 6a a slúchadlá Pixel Buds Pro, avšak okrem nich prišla reč aj na nový hardvér, ktorý na trh dorazí v blízkej budúcnosti.

Smartfóny Pixel 7

Pozrime sa najskôr na pripravované telefóny Pixel 7 a Pixel 7 Pro. Tie by mali byť rovnako poháňané novou generáciou čipovej sady Google Tensor. Google nám počas konferencie ukázal aj dizajn, ktorý zostal takmer nezmenený a nápadne pripomína sériu Pixel 6. Najvýraznejšou dizajnovou zmenou prešla lišta fotoaparátov, ktorá bude tentokrát z lešteného hliníka. Tá po stranách prechádza priamo do rámu smartfónu, čím ten získava ešte odvážnejší vzhľad. 

Štandardný Pixel 7 má dva zadné fotoaparáty a 7 Pro má klasicky tri. Čiže ani tu sa oproti predchodcom nič nemení. Príchod smartfónov na trh je očakávaný už túto jeseň, pričom sa  predpokladáme, že budú uvedené aj hodinkami Pixel Watch.

Pixel Watch

Na tento model hodiniek čakáme pomerne dlho. Je to pravdepodobne aj preto, že ide o prvé hodinky, ktoré Google vyvinul od základu. Spoločnosť nám včera potvrdila okrúhly dizajn, vypuklé sklo a integráciu funkcií od spoločnosti Fitbit, ktorú Google vlastní.

Dostupné tak budú viaceré funkcie na sledovanie telesnej kondície a zdravia, ktoré poznáme z hodiniek Fitbit.  Nebudú chýbať Active Zone Minutes, štatistiky, pokroky a osobné fitness ciele, nepretržité sledovanie srdcového tepu, ako aj sledovanie spánku od spoločnosti Fitbit. Všetko bude samozrejme zastrešovať systém Wear OS aj s novinkou Google Home, vďaka ktorej bude možné ovládať celú domácnosť priamo zo zápästia. O hodinkách si môžete prečítať aj v samostatnom článku- TU.

Pixel Tablet

Za najväčšie prekvapenie večera považujeme predstavenie tabletu Pixel, o ktorom sme doteraz nemali žiadne informácie. Je to pravdepodobne aj preto, že do predstavenia tohto modelu zostáva ešte pomerne dlhý čas. Predstavený má byť až budúci rok, čiže práce na tablete od spoločnosti Google boli až doteraz veľmi dobre utajované.

Aj v Pixel Tablete nájdeme čipovú sadu Google Tensor. Google tvrdí, že tento tablet by mal výborne dopĺňať telefóny Pixel, čiže očakávame hlbokú integráciu do ekosystému spoločnosti Google.

Po dizajnovej stránke ide o štandardný tablet, ktorého rámčeky sú primerane hrubé. Okrem toho si na zadnej strane môžeme všimnúť jeden fotoaparát. Podľa slov samotnej spoločnosti by však malo ísť o najužitočnejší tablet na svete.

Google nás tento rok počas vývojárskej konferencie potešil viacerými hardvérovými novinkami a aj informáciami o ďalších pripravovaných zariadeniach. Máme s tak na čo tešiť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.