Nová schránka je už dostupná v Chrome Canary.

Pokiaľ radi (a veľa) surfujete po webe tak viete, aké nepríjemné je náhodne si zatvoriť práve prehliadané karty. Nie je však nič horšie, keď zároveň zabudnete, ktoré to boli. Google sa teraz snaží tento problém zmierniť zavedením novej sekcie, kde sa budú združovať „nedávno zatvorené karty“.

Nová funkcia je momentálne k dispozícii iba vo vývojárskej verzii prehliadača Chrome Canary. Iba nedávno sa pritom dostala medzi viacerých používateľov. Ako je vidieť na obrázku nižšie, je možné vidieť zoznam naposledy zatvorených kariet, ktoré je možné znova otvoriť jedným kliknutím. Funkcia má zatiaľ obmedzené možnosti – budú postupne dopĺňané.

Vieme však,  že k naposledy zatvoreným kartám v prehliadači Chrome sa dostaneme aj zo stránky História. Táto nová implementácia dokáže ušetriť niekoľko kliknutí navyše a môže byť užitočnejšia ako použitie skratky CTRL / CMD + Shift + T, ktorá znova otvorí karty v opačnom chronologickom poradí. Nová možnosť sa bude určite hodiť tým, ktorí si neradi pamätajú množstvo skratiek alebo chcú pristupovať k prehliadaču na dotykovej obrazovke.

Nová funkcia je dostupná na všetkých platformách vo verzii 91.0.4472.0 prehliadača Chrome Canary.

Zdroj: AndroidPolice

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Fotky Google pre Android získavajú vylepšený video editor

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.