Spoločnosť reaguje na aktuálnu makroekonomickú situáciu.

Tá nie je vôbec ideálna a visí nad ňou až príliš veľa otáznikov. Nie je teda žiadnym prekvapením, že spoločnosť Google na ňu reaguje presunutím viac ako 500 zamestnancov Waze k tímu Google Geo, ktorý vyvíja aplikácie Mapy, Earth a Street View. Dobrou správou pritom je, že Google v rámci reorganizácie nie je nútený prepúšťať. 

Na tento krok sa spoločnosť pripravovala už skôr. V septembri CEO spoločnosti Alphabet a Google Sundar Pichai uviedol, že chce zvýšiť efektivitu o 20 %. Pri svojom výstupe uviedol aj viaceré možné scenáre, ktoré by k tomu dopomohli. Jedným z možných riešení by podľa jeho slov bolo zníženie počtu členov tímu, alebo zlúčenie dvoch produktov do jedného. Je teda vidieť, že našťastie neprišlo na jeho slová a našlo sa aj ďalšie riešenie.

Google aj napriek spojeniu tímov Waze a Mapy neplánuje aplikáciu Waze zrušiť. Tento krok má iba prispieť k lepšej efektivite a rozdeleniu prác, ako aj k spoločnej tvorbe mapových podkladov pre obe platformy. Pripomeňme si, že Waze má v súčasnosti na mesačnej báze viac ako 151 miliónov aktívnych používateľov, a pre Google má vysokú nielen finančnú hodnotu. Spoločnosť Google kúpila Waze v roku 2013 za 1,3 miliardy dolárov.

Bývalý šéf spoločnosti Waze Noam Bardin si však myslí, že Waze by rástol rýchlejšie a oveľa efektívnejšie, keby zostal nezávislý.

Zdroj: Zdnet

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.