Niektoré funkcie budú spočiatku dostupné iba vo vybraných mestách.

Google nás v lete informoval o zmenách a novinkách, ktoré sa koncom roka 2022 dostanú do aplikácie Mapy. S blížiacim sa koncom roka spoločnosť predstavila nové funkcie, ktoré potešia používateľov systémov Androidu a iOS v mestách Los Angeles, Londýne, New Yorku, Paríži, San Franciscu a Tokiu. Tí už budú čoskoro môcť využívať prepracované vyhľadávanie so živým náhľadom, rozšírené podrobnosti o nabíjacích staniciach pre elektromobily a ďalšie funkcie.

Pripomeňme si, že počas jednej z konferencií nám spoločnosť Google ukázala celkom nové funkcie, ktoré používateľom aplikácie Mapy umožnia lepšie pochopiť okolie, ekologické smerovanie a tiež novú možnosť v živom zobrazení s možnosťami vyhľadávať rôzne body záujmu. Aktuálne najzaujímavejšou novinkou aj vylepšené vyhľadávanie so živým náhľadom.

Mapy Google pridávajú nové funkcie pre rozšírenú realituZdroj: XDA-Developers

Je celkom prirodzené, že funkcia Google Live View sa neustále zlepšuje, aby bola pre používateľov čoraz užitočnejšia. Teraz vďaka funkcii „Search with Live View“ budú môcť používatelia vo svojich telefónoch zobrazovať ešte viac informácií pri prehliadaní miest pomocou rozšírenej reality. Live View im doteraz umožňovalo sa po uliciach pohybovať pomocou fotoaparátu v telefóne, pričom im boli zobrazované aj základné pokyny. Nová aktualizácia prináša ešte viac informácií s bodmi záujmu, a aj už známymi informáciami o každom mieste (otváracie hodiny, hodnotenia alebo vyťaženosť podniku). 

Mapy Google pridávajú nové funkcie pre rozšírenú realituZdroj: XDA-Developers

Okrem živého náhľadu je teraz možné využívať (aj na Slovensku) prepracované vyhľadávanie nabíjacích staníc pre elektromobily. Súčasťou sú informácie o výkone staníc a typoch zástrčok, čo majiteľom elektromobilov pomôže ušetriť čas.

Poslednou novinkou je celosvetovo dostupné vyhľadávanie miest s bezbariérovým prístupom. Zapnutím položky „Nastavenia dostupnosti„, v ponuke nastavení, budú môcť používatelia vidieť informácie o miestach a ich bezbariérovosti (vchody, miesta na sedenie, toalety a parkovanie). Táto funkcia je už dostupná aj na Slovensku.

Mapy Google pridávajú nové funkcie pre rozšírenú realituZdroj: XDA-Developers

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.