Vyhľadávanie bude oveľa pohodlnejšie.

Na tento počin sme čakali pomerne dlho. Tmavý režim v smartfónoch je takmer všade, avšak do Google vyhľadávania na počítačoch si cestu razil niekoľko rokov. Zopár používateľov, malo šťastie a mohlo si ho vyskúšať o niečo skôr. Od dnešného dňa, by sa možnosť voľby tmavého režimu Google vyhľadávania, mala dostať ku všetkým používateľom. 

Jednoduchá aktivácia

Na akejkoľvek štandardnej obrazovke Google vyhľadávania (aj na stránke Google vpravo dole) kliknite na ikonu Nastavenia vedľa obrázka používateľského profilu a následne na Nastavenia vyhľadávania. Na ľavej strane kliknite na položku Vzhľad. Môžete si vybrať medzi Predvoleným nastavením zariadenia alebo ručne vybrať Tmavý alebo Svetlý motív. Túto zmenu je potrebné potvrdiť tlačidlom Uložiť.

Zmenu Tmavého a Svetlého motívu je možné vykonať aj kliknutím na položku v spodnej časti ponuky Nastavenia a vybrať Tmavý alebo Svetlý motív, čím jednoducho nastavíte požadovaný vzhľad. 

Tmavý motív je dostupný aj pre Google vyhľadávanie pre smartfóny v režime Stránka pre počítače. 

Dostupnosť

Google vo svojom vyhlásení informuje, že plná dostupnosť funkcie bude v priebehu niekoľkých nasledujúcich týždňov, takže môže chvíľu trvať, kým sa sprístupní všetkým používateľom. 

V redakcii sme funkciu vyskúšali a nechali ju zapnutú. Vyskúšajte ju aj vy.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.