Vylepšenie bude vhodné najmä pre fanúšikov widgetov.

Google informoval o tom, že vytvára nový widget pre aplikáciu Keep a poznámka sa bude dať priamo upravovať na displeji. Táto aplikácia je obľúbená najmä pre svoju jednoduchosť a rýchlosť akou sa s ňou pracuje. Je vhodná na zdieľanie poznámok alebo internetových odkazov či multimediálnych dát z telefónu, z rôznych aplikácií alebo informácií zo schránky.

Aplikácia už svoje widgety má, konkrétne dva, no nie sú zatiaľ tak prepracované ako widgety iných aplikácií. Základná možnosť je vytvoriť si widget, ktorý bude aktivovať funkcie ako napríklad textové poznámky, nahrávanie z mikrofónu, alebo sa dá vybrať všeobecný widget na zobrazenie určitého typu poznámok podľa vášho filtra.

Doteraz ale chýbala možnosť zobraziť si jednu poznámku a tú upravovať. Mohli ste vidieť aj zobrazenie jednej poznámky, chcelo to však istý trik a vybrať ju filtrom, napríklad zobraziť len oranžové poznámky, ak ste ich nemali viac. Takto by ste dosiahli zobrazenie jedného záznamu, no išlo len o akúsi barličku a priveľmi to neplnilo svoj účel. Nedala by sa totiž upravovať priamo toto sa má zmeniť.

google-keep-widZdroj: Google

Podľa zdieľaných informácií od Googlu sa dá vytvoriť jedna poznámka. Či už to bude nejaký sumár úloh alebo nákupný zoznam, ako samotná firma prezentuje, budete ju môcť ovládať priamo na displeji. Doteraz sa totiž ťuknutím na poznámku otvorila aplikácia. Po novom sa aplikácia nebude zapínať vy stále zostanete na domovskej obrazovke a budete môcť pridávať alebo odoberať úlohy, ak pôjde napríklad o poznámku so zaškrtávacími políčkami.

Ideálny spôsob je napríklad kontrola denných úloh alebo manažovanie nákupného zoznamu. Nová forma zobrazenia poznámky by mala ladiť s témou operačného systému a prispôsobiť tak svoju priehľadnosť a farebnosť na základe vášho pozadia.

Výrobca hovorí že nové formy zobrazenia tejto aplikácie prídu aj pre operačný systém Wear OS 3. Zatiaľ však neoznámil konkrétny termín aktualizácie a tvrdí že to bude “čoskoro“.

Zdroj: Blog Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.