Google dnes v USA uvoľnil svoje mobilné platby, namiesto Google Wallet je tu Android Pay. S novým systémom by sa malo dať zaplatiť na viac ako miliónoch predajných miest v USA, vrátane rýchleho občerstvenia Subway či McDonald’s. 

Nová funkcia využíva NFC čip v niektorých Android telefónoch na komunikáciu s platobným systémom. Stačí teda prejsť okolo čítačky s mobilným telefónom a potvrdiť platbu a celá transakcia sa úspešne ukončí.

Android Pay bude kompatibilný so štyrmi typmi platobných kariet (Visa, American Express, Discover a MasterCard) a väčšinou US bánk vrátane Bank of America, PNC a Regions Bank. Do telefónu sa budú dať preniesť údaje z kreditných aj debetných kariet.

Google plánuje pridať realizáciu mobilných platieb použitím Android Pay do konca tohto roka ako aj pridať podporu obchodov a bánk. S Android Pay Google vyrovnáva v USA hru s konkurenčným Apple Pay, s ktorým Apple prišiel na telefóne iPhone 6. Predchádzajúci systém Google Wallet si pritom nenašiel dostatočne veľa používateľov.

Zdroj: Time

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.