Služba sa pripravuje na svoj opätovný návrat.

Služba Google Wallet by mala vo viacerých regiónoch sveta nahradiť Google Pay a vytvoriť  komplexnú digitálnu peňaženku pre mobilné platformy spoločnosti – Android a Wear OS. V aplikácii bude možné stále bezpečne ukladať napríklad platobné karty, preukazy a doklady, avšak funkcionalita aktuálneho Google Pay sa výrazne rozšíri. 

Aj napriek tomu, že všetky vyššie spomenuté možnosti už poznáme, spoločnosť má so službou Wallet oveľa väčšie plány. Google chce, aby znovuzrodená služba Wallet bola v mobilných zariadeniach schopná lepšie sa prispôsobovať k čoraz väčšiemu množstvu položiek v modernom digitálnom svete.

Do aplikácie Google Wallet tak bude možné ukladať aj digitálne kľúče od auta, lístky do divadla, darčekové poukazy, palubné lístky, očkovacie a študentské preukazy a mnoho ďalších. V neposlednom rade vidíme prínos aj v podpore kľúčov od hotelových izieb, digitálnych vodičských preukazov a napríklad aj preukazov potrebných na vstup do kancelárií. V budúcnosti týchto možností pribudne ešte viac, pretože bude pridaná podpora akýchkoľvek preukazov, ktoré budú vývojári digitalizovať.

Okrem bohatých možností v štýle All-In-One, Google Wallet poskytne aj ďalšie užitočné kontextové informácie generického preukazu, ktoré budú prepojené s najčastejšie používanými aplikáciami. Používateľ tak získa dôležité informácie napríklad o ceste na koncert, doprave a stravovaní v “jednom balíku”. Aj toto sú dôvody, prečo Google oživil svoju peňaženku. Označenie Wallet túto rozrastajúcu sa službu jednoducho vystihuje oveľa presnejšie.

Google informoval, že nová služba Google Wallet nahradí Google Pay aj na Slovensku. Zároveň však neuviedol, kedy sa tak stane. Údajne to bude už čoskoro.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.