Očakávame, že produktové novinky spoznáme budúci týždeň.

Po novej sérii iPhone 13 sa budeme sústrediť aj na uvedenie nových zariadení série Pixel 6, ktorá bude údajne predstavená už o pár dní. Už predchádzajúce správy tvrdili, že nové smartfóny od Google spoznáme v októbri.

Najbližšia udalosť spoločnosti Google je očakávaná už 5. októbra, ale viaceré indície naznačujú, že počas tejto udalosti spoznáme “iba“ produkty Nest, Travel a Map. Informácia pochádza z už vymazaného článku portálu Cnet.

Zdá sa, že Google počas udalosti oznámi nové inteligentné reproduktory a zabezpečovacie zariadenia. Ďalej sa očakáva, že sa dozvieme viac o pripravovaných zmenách, ktoré sa dostanú do Máp Google a Leteniek Google.

Z vymazaného článku Cnet je zrejmé, že Pixel 6 a 6 Pro v tento deň nepoznáme. Väčšina doterajších správ uviedla, že telefóny budú predstavené 19. októbra s tým, že ich predaj je naplánovaný na koniec októbra – 27. alebo 28. októbra.

Google nám už ukázal, ako telefóny vyzerajú a taktiež potvrdil, že pre tieto zariadenia vyrobil nový čip. Spoločnosť tiež odhalila, že telefóny majú väčšie moduly fotoaparátov ako ich predchodcovia, a podľa dostupných správ má štandardný model 50 Mpx hlavný a 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a Pro model dostane navyše do výbavy aj 48 Mpx teleobjektív. Google môže počas tejto druhej akcie predstaviť aj svoj prvý skladací smartfón Pixel 6.

Google Pixel 6Zdroj: Google
Google Pixel 6

Fotoaparáty po dátume spotreby?

Portál PhoneArena informuje aj o fotovýbave vlajkového modelu Pro, ktorá nebude patriť k tomu „najčerstvejšiemu“ na trhu. Zostava troch fotoaparátov totiž využíva senzory, ktoré boli na trh uvedené v rokoch 2016 až 2018.

  • Hlavný fotoaparát: GN1 od spoločnosti Samsung bol vydaný v máji 2018
  • Fotoaparát s teleobjektívom: IMX586 od Sony bol vydaný v septembri 2018
  • Ultraširokouhlý fotoaparát: IMX386 od Sony bol vydaný v júli 2016

Aj keď nejde o najnovšie verzie senzorov, je zrejmé, že séria Google Pixel 6 bude patriť v oblasti fotoaparátov a kvality fotografií k tomu najlepšiemu, čo sa aktuálne na trhu nachádza.

Zdroj: PhoneArena 1, 2

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.