Zjednotenie vo výsledku oceníte a sprehľadní sa vám celkový pohľad na disk a zálohovanie v službe.

To, že k takémuto kroku Google pristúpil, nie je úplne novinkou. Už začiatkom roka sa objavovali správy o tom, že sa bude rozhranie a najmä celkové chápanie aplikačnej podpory unifikovať. Ako aj upozorňuje web Googlu, vo výsledku to bude znamenať jednu aplikáciu.

Zostane teda Google Disk či známy aj ako Google Drive. Pod túto aplikáciu prejdú možnosti aplikácie Drive File Stream, ktorú používali firmy. Tiež aj aplikácie Backup and Sync, ktorú používali domáci používatelia a možno ste ju mali nainštalovanú aj vy.

Situáciu sme preverovali a už teraz vás Google smeruje na stránky s možnosťou stiahnutia aplikácie Disk. Takisto vás na zmenu upozornia ostatné aplikácie, ak ich už máte nainštalované. Upozorňovanie má začať od 19. 7. 2021, no dôležitý je finálny dátum 1. 10. 2021. Pôvodné aplikácie prestanú fungovať a budete musieť využívať iba Disk.

To ale nebude limitujúci faktor. Nielen že aplikácie prestanú fungovať, ale funkčne ich nahradí práve spomenutá s názvom Disk. Využijete ju na pripojenie viacerých gmailových účtov ako aj firemných účtov, takisto aj na synchronizáciu dát medzi viacerými počítačmi. Aplikácia sa bude dať použiť aj na zálohu fotiek do služby Google Fotky.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Google Fotky čakajú zmeny: Bezplatné a neobmedzené nahrávanie fotografií končí

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.