GoPro je v segmente akčných či športových kamier etalónom a tento status si chce udržať aj vďaka dvojici nových zariadení Hero 11 a Hero 11 Mini.

Výrobca ich predstavil zhruba rok po uvedení predchádzajúcej generácie. Zmeny v dizajne sú u hlavného modelu zanedbateľné a okrem miernej zmeny rozmerov je najviditeľnejším „novým“ prvkom modelové označenie 11 na boku kamery. K dispozícii je aj v edícii Creator pre filmárov, streamerov a vlogerov, ale rozdielom je len príslušenstvo. V prípade Hero 11 Mini ide o úplne nový, zmenšený model, ktorému chýba predný aj zadný displej, ale inak na tom má byť hlavnými špecifikáciami rovnako.

Obidve kamery majú rovnaký snímač o veľkosti 1/1,9“ a jeho rozlíšenie stúplo medzigeneračne z 23 na 27 Mpx. Zaujímavosťou je, že je takmer štvorcový a natívne natáča videá v pomere 8:7 (samozrejme, dá sa zvoliť iný formát). Videá majú 10-bitovú farebnú hĺbku a je ich možné natáčať v 5,3K rozlíšení pri 60 snímkach za sekundu, alebo v 4K pri 120 snímkach za sekundu.

GoPro Hero 11 Mini

V prípade natáčania za horších svetelných podmienok pridal výrobca tri špeciálne režimy. Ide o zachytávanie svetiel vozidiel, pohyb hviezdnej oblohy a takzvané maľovanie svetlom. Vylepšená bola aj softvérová stabilizácia HyperSmooth, ktorá po novom obsahuje funkciu AutoBoost. Tá by si mala poradiť aj s väčšími otrasmi.

Go Pro Hero 11 bude štandardne dodávaná s batériou Enduro, ktorú bolo nutné v prípade predchádzajúcej generácie prikupovať. V balení bude ďalej puzdro na prenášanie kamery, samolepiace držiaky, montážna skrutka, USB-C kábel a 32 GB karta SanDisk Extreme.

Cena zostáva rovnaná ako vlani, čo je vzhľadom na infláciu a všeobecné zdražovanie celkom prekvapenie. Ide o 399,98 amerických dolárov za verziu s predplatným a 499,99 dolárov bez neho. Hero 11 Mini sa začne predávať až 25. októbra za 299,98 dolárov s predplatným a 399,99 dolárov za plnú maloobchodnú cenu.

Zdroj: Gopro.com

Prečítajte si aj:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.