Mobilnú aplikáciu má spoločnosť už dlhšie.

Spoločnosť GoPro uvádza, že koncom roka 2023 konečne vydá novú aplikáciu na editáciu videí na počítačoch. Má byť náhradou za podobné riešenie, ktoré GoPro ukončilo v roku 2017. Informoval o tom generálny riaditeľ firmy Nick Woodman pri prezentácii obchodným výsledkov spoločnosti.

Konkretizoval, že novú aplikáciu GoPro vydá niekedy vo štvrtom štvrťroku, ale nepôjde o bezplatné riešenie pre všetkých používateľov, pretože ju budú môcť používať len predplatitelia GoPro. Zatiaľ vlastne ani nie je jasné, či vôbec bude dostupná pre používateľov bez predplatného a za akú cenu.

Spoločnosť má v súčasnosti aplikáciu na úpravu vidí v smartfónoch, nazvanú GoPro Quik: Video Editor a na počítačoch zase program GoPro Player + ReelSteady. Ten je však skôr multimediálnym prehrávačom so špecializovanými nástrojmi na úpravu, než skutočnou alternatívou Quik či dokonca desktopových videoeditorov.

Woodman sľúbil, že nová desktopová aplikácia sa bude synchronizovať s cloudovou a mobilnou aplikáciou predplatiteľov ich služby. Upravovať v nej má byť možné aj zábery nakrútené inou než GoPro kamerou. Od tohto kroku si sľubuje rozšírenie používateľskej základne a v budúcnosti to vraj chcú využiť.

Ročné predplatné GoPro stojí 49,99 eura, ale spoločnosť často ponúka rôzne zľavy, napríklad aktuálne je to až 50-percentná zľava na prvý rok pre nových predplatiteľov.

Zdroj: TechRadar.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.