Novej generácie akčnej kamery GoPro Hero Black 11 by sme sa mal dočkať v priebehu nasledujúcich týždňov. Ako informuje portál Winfuture.de, dizajn zostane prakticky nezmenený, všetky dôležité zmeny sú ukryté vo vnútri.

Hlavným vylepšením by mal byť nový obrazový snímač, ktorý v kombinácii s vylepšenou optikou ponúkne údajne najširšie zorné pole zo všetkých kamier GoPro. Výstupom by mali byť 27-megapixelové fotografie, respektíve 24,7-megapixelové snímky získané z videí. Pre porovnanie, aktuálny model Hero 10 Black sníma 23-megapixelové fotky.

V prípade videa by pri rozlíšení nemalo dôjsť k zmene, stále to bude 5,3K (5616 x 6744 bodov) so 60 snímkami za sekundu a 4K so 120 snímkami za sekundu. Ďalšie podrobnosti o snímači zatiaľ nie sú známe, ale vďaka väčším rozmerom by mohol zlepšiť snímanie pri slabšom osvetlení.

Zdroj: Winfuture.de

Dizajn kamery vyzerá byť na základe zverejnených fotografií rovnaký ako u vlaňajšieho modelu, až na to, že modrú číslicu 10 nahradila 11. Rovnaké by mali zostať aj ovládacie prvky, batéria ADBAT-011 a aj 2,27-palcový displej na zadnej a 1,4-palcový displej na prednej strane. Chýbať nebude stabilizácia obrazu HyperSmooth 5.0 a možnosť hlasového ovládania kamery.

Podľa Winfuture bude nová akčná kamera predstavená už v polovici septembra za zatiaľ nezverejnenú cenu.

Zdroj: Winfuture.de

Prečítajte si aj:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.