Spoločnosť predstavila svoju novú “akčnú” vlajkovú loď.

GoPro Hero9 Black prináša množstvo nových funkcií. Vylepšené je rozlíšenie, batéria dostala vyššiu kapacitu a o poznanie narástol aj hlavný displej. Poteší však aj cena?

Gopro Hero9

Zdroj: GoPro

Akčná kamera je vybavená 20 Mpx senzorom, ktorý oproti predchádzajúcej generácii prináša výrazný upgrade. Prvýkrát je tak umožnené nahrávať 5K videá pri 30 snímkach za sekundu. Predchodca je vo výsledku na tom takisto veľmi dobre, pretože dokáže pri maximálnom 4K rozlíšení nahrávať rýchlosťou 60 fps, čo samozrejme nechýba ani pri  Hero9 Black. Novinka na druhej strane prináša výrazné navýšenie kapacity batérie, ktorá oproti  Hero8 narástla až o 30 %.

Gopro Hero9

Zdroj: GoPro

Hero9 Black má odnímateľný predný objektív, ktorý u predchodcu chýbal. Spoločnosť bude od októbra predávať novú prídavnú optiku „Max Lens“ v cene 99,99 eur. Tá vďaka stabilizácii Max HyperSmooth zabezpečí maximálnu stabilizáciu a široký uhol záberu až 155°. Tieto možnosti budú zabezpečené do rozlíšenia 2,7K / 60 fps. Funkcia Horizon lock udržuje videá na vodorovnej alebo zvislej osi, aj keď je fotoaparát pripevnený mimo stredu alebo sa otáča o celých 360°

V zadnej časti akčnej kamery nájdeme 2,27-palcovú dotykovú obrazovku, ktorá v porovnaní s 1,95-palcovým displejom v starom modeli pomerne výrazne narástla. Praktickou novinkou je na prednej strane nový farebný displej. Pre skutočne akčných používateľov sú pripravené 3 mikrofóny s pokročilou redukciou hluku vetra.

Gopro Hero9

Zdroj: GoPro

GoPro Hero9 Black prináša funkcie Hypersmooth 3.0 pre kvalitnejšiu stabilizáciu. K dispozícii je tiež 8× Slo-Mo a 1080p live streaming s časovaním fotografovania. Nová akčná kamera dokáže zaznamenávať obraz aj v režime Superphoto + HDR. Z oblasti konektivity nechýba Wi-Fi, Bluetooth a GPS, vrátane hlasového ovládania v 14 jazykoch. 

GoPro Hero9 Black sa začína predávať v cene 479,99 eur. Dá sa však kúpiť už od 379,98 eur cez web GoPro. Táto cena platí v prípade, že si s kamerou zároveň zakúpite jednoročné predplatné GoPro Plus.

Novinka je v už predaji na GoPro.com.

Zdroj: Pocketnow

Prečítajte si aj:

DJI Osmo Action: Dokázala poraziť prvá akčná kamera od DJI osvedčené GoPro kamery?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.