Rozširuje komplexný ekosystém produktov.

Govee je špecialista na LED osvetlenie, ktoré má bohaté možnosti využitia. Či už ide o osvetlenie pracovného priestoru, alebo priestoru pre hráčov, v ponuke značky nechýba dokonca ani osvetlenie vozidiel. Tieto produkty od Govee sú pritom cenovo dostupné, ľahko inštalovateľné a ponúkajú širokú škálu možností. Nech už hľadáte osvetlenie pre herný stôl, pracovňu alebo obývaciu izbu, Govee má riešenie pre tie najnáročnejšie inštalácie.

Govee LED Strip Light M1 pásikZdroj: TOUCHIT
Govee LED Strip Light M1 pásik

Govee LED Strip Light M1

Vlajkovou loďou medzi LED pásikmi od Govee je model LED Strip Light M1. Ide o 2 metre dlhý pás so 120 LED diódami a skvelou funkčnosťou a možnosťami personalizácie. Predajné balenie obsahuje okrem samotného pásu aj napájací adaptér, ovládač a inštalačnú sadu samolepiacich držiakov s 3M páskami.

Govee LED Strip Light M1 je univerzálne použiteľný pásik, avšak jeho funkčná výbava ho predurčuje na používanie pre tých najnáročnejších používateľov, či už k televízorom, k herným alebo k hudobným systémom. Na druhej strane môžem potvrdiť, že inštalácia LED Strip Light M1 je veľmi jednoduchá a intuitívna. K nalepeniu pásika na monitor alebo televízor postačí pribalená sada samolepiacich držiakov. Inštalácia je pritom možná aj na materiály, ako napríklad drevo, ku ktorým sa tieto držiaky priskrutkujú. LED pásik je okrem toho taktiež vybavený samolepiacou vrstvou, čiže po nalepení drží spoľahlivo na svojom mieste.

LED pásik je zároveň veľmi kvalitný, dostatočne hrubý a pružný, avšak pri inštalácii po obvode televízora alebo monitora je potrebné v rohoch spraviť dostatočne veľkú slučku, nezalomiť pásik a pokračovať ďalej v 90° uhle. Môže sa však stať, že pásik nie je pre niektorú z inštalácií dostatočne dlhý, tak na tento účel je možné základný 2-metrový pásik doplniť ďalším 1-metrovým predlžovacím pásikom, čím je možné pokryť skutočne všetky miesta, ktoré máte v pláne osvetliť.

Ovládanie

Govee ponúka komplexný ekosystém produktov, ktoré je možné ovládať pomocou mobilnej aplikácie Govee Home cez Wi-Fi a Bluetooth. Aplikácia ponúka pokročilé možnosti nastavenia a personalizácie, avšak základné funkcie LED Strip Light M1 je možné ovládať aj pomocou ovládača, ktorý je súčasťou pásika a ponúka základné ovládanie farieb, jasu a režimov. Tento ovládač je taktiež možné nalepiť na akékoľvek miesto v blízkosti pásika. Nechýba dokonca ani hlasové ovládanie pomocou hlasových príkazov s Google Home, Amazon Alexa a Apple HomeKit.

Možnosti mobilnej aplikácie

Najprepracovanejším spôsobom ovládania celého ekosystému Govee produktov je mobilná aplikácia Govee Home, ktorá sprístupní využitie celého potenciálu M1 LED pásikov. Aplikáciu po dlhodobom testovaní hodnotím ako spoľahlivú, graficky prepracovanú, intuitívne usporiadanú s bohatými možnosťami predvolených a používateľských nastavení.

Aplikácia ponúka viac ako 60 rôznych svetelných režimov, vrátane synchronizácie s hudbou a dynamickými efektmi, časovače a plány, prispôsobenie, ale aj integráciu s inými zariadeniami. LED Strip Light M1 má zabudovaný mikrofón, ktorý umožňuje synchronizáciu svetla s hudbou a ponúka rytmické hudobné režimy DreamView. Táto funkcia taktiež funguje spoľahlivo, a to vďaka vysokocitlivému mikrofónu. Ten reaguje na zvuk okolia pohotovo, na základe čoho sa dynamika osvetlenia pásika mení v rytme prehrávanej hudby. 

Aplikácia Govee Home je dostupná pre iOS aj Android.

Bezkonkurenčná kvalita vďaka RGBIC

Pokročilá RGBIC technológia (Red, Green, Blue, Independent Control) umožňuje nezávislé ovládanie farieb na jednotlivých LED diódach. LED Strip Light M1 sú vybavené technológiou 4 v 1 RGBICW+, ktorá produkuje ešte jasnejšie a plnšie farby, ale zároveň dosahuje extrémne vysokú svietivosť. Ovládanie farieb je možné rozdeliť až na 50 sekcií, čím je možné dosiahnuť detailné zladenie farieb podľa najdivokejších predstáv aj tých najnáročnejších používateľov. Ak k tejto vynikajúcej výbave pripočítam aj svietivosť 700 lúmenov, tak tento pásik je možné označiť za skvelú voľbu nielen na efektové osvetlenie, ale je ho možné využívať aj na bežné osvetlenie väčšieho priestoru. Aj tento pásik má extra dlhú životnosť až 50 000 hodín.

Záver

Govee LED Strip Light M1 je vynikajúcou voľbou pre každého, kto hľadá kvalitné a flexibilné osvetlenie. Jeho jednoduchá inštalácia, široké možnosti personalizácie a vysoká svietivosť ho robia ideálnym riešením pre rôzne aplikácie, od herných stolov až po obývacie izby. Ak hľadáte spoľahlivé a cenovo dostupné LED osvetlenie, Govee LED Strip Light M1 je určite produkt, ktorý by nemal chýbať ani vo vašej smart domácnosti.

LED osvetlenie Govee M1Zdroj: TOUCHIT
LED osvetlenie Govee M1

Do pozornosti dávam ešte dve vynikajúce alternatívy k pásiku Govee LED Strip Light M1, ktorými sú modely Govee Gaming Light Strip G1 a Govee RGBIC Pro. Všetky tri modely majú niekoľko spoločných vlastností. Ponúkajú pokročilú RGBIC technológiu, ktorá umožňuje nezávislé ovládanie farieb na jednotlivých LED diódach a taktiež podporujú hlasové ovládanie cez platformy ako Alexa a Google Assistant.

Cena Govee LED Strip Light M1: 63,99 eura, 19,99 eura (predlžovací pásik)

Zapožičal: Tygotec

Zakúpite: Brloh

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.