Ani Canva nezostáva bokom od vlny umelej inteligencie.

Multifunkčná platforma Canva, ktorá slúži na vytváranie rôznych ilustračných obrázkov, infografík, log, prezentácií a iného multimediálneho obsahu, dostala veľkú aktualizáciu. Obsahuje celý balík nástrojov umelej inteligencie (AI), ktoré používateľovi dokážu vytvoriť rôzny obsah, od generovania nových obrázkov až po automatickú úpravu videí. Všetky novinky oznámila spoločnosť na podujatí Canva Create.

Novinkou je napríklad nástroj Magic Design, ktorý automaticky navrhne grafiku na základe nahraného obrázka a zvoleného štýlu. Používatelia môžu návrh dodatočne upraviť a automaticky preložiť text pomocou novej funkcie prekladu Canva s umelou inteligenciou, ktorá podporuje viac ako 100 jazykov. Okrem samostatnej grafiky dokáže aplikácia Magic Design vytvárať aj prezentácie.

Po vytvorení takéhoto počiatočného návrhu ho je možné funkciami Magic Edit a Magic Eraser vylepšovať. Funkcia Magic Eraser je jasná, vymaže časti obrázka za pomoci AI, ktorá celok upraví tak, aby nepôsobil dojmom, že z neho bolo niečo nasilu odstránené. Funkcia Magic Edit zase podľa Canvy dokáže do obrázka niečo pridať alebo nahradiť akýkoľvek prvok. Stačí, ak AI vyzvete, čo chcete pridať alebo nahradiť a ona doplní chýbajúce detaily.

Zdroj: TOUCHIT.SK/Branislav Caban

Azda najzaujímavejšou funkciou je Beat Sync. Dokáže automaticky upravovať videozáznamy podľa skladby, pričom cyklicky prechádza rôznymi videoklipmi alebo obrázkami bez akýchkoľvek manuálnych úprav.

Spoločnosť tiež oznámila funkciu Brand Hub, ktorý je určený hlavne pre korporátne prostredie. Integruje všetky aktíva danej značky na jednom mieste a pracovným tímom umožňuje vytvárať konzistentný obsah na základe podnikovej identity.

Spoločnosť Canva nekonkretizovala, či sú jej nástroje postavené na vlastnom modeli umelej inteligencii, alebo či využíva už existujúci model, napríklad je GPT-4, ktorý stojí za nástrojmi ako ChatGPT Plus.

Canva je v základe bezplatná, ale za mnohé doplnkové funkcie a šablóny sa platí v rámci verzie Pro, ktorej predplatné na mesiac je 11,99 eura, prípadne 109,99 eura na rok. K dispozícii je vo webovom rozhraní, alebo v aplikáciách pre Windows, Android aj iOS.

Zdroj: Canva

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.