Potvrdili to vývojári z Rockstar Games.

Grand Theft Auto patrí medzi najobľúbenejšie a najúspešnejšie herné série na svete. Aktuálne posledný diel, GTA V, prišiel na trh v roku 2013, a je teda logické, že hráči sa pýtajú, kde je GTA VI. Vývojári z Rockstar Games doteraz mlčali a tieto otázky ignorovali, avšak teraz oficiálne potvrdili jeho vývoj.

S potešením potvrdzujeme, že aktívny vývoj ďalšieho dielu série Grand Theft Auto je v plnom prúde,“ znie oficiálne oznámenie od vývojárov. Možnože si poviete, že oficiálne potvrdenie vývoja nie je nič, nad čím by sme sa mali pozastaviť, keďže je verejným tajomstvom, že Rockstar pracuje na GTA VI už niekoľko rokov.

Na druhej strane, toto potvrdenie je dôkazom toho, že vývoj dospel do pokročilého štádia a dá sa očakávať, že vývojári nás budú počas najbližších mesiacov zásobovať novým obsahom a postupne ukazovať, ako GTA VI vyzerá. Viacerí herní analytici očakávajú, že hra by mohla byť dokončená v roku 2024 alebo 2025, čo znamená, že Rockstar má 2 až 3 roky, aby postupne masíroval verejnosť.

Pripomeňme, že GTA IV prišiel na trh v roku 2008. Na GTA V sme čakali 5 rokov (2013) a na GTA VI už čakáme takmer 9 rokov. Pomerne dlhá medzera medzi GTA V a VI je daná úspechom online verzie Grand Theft Auto Online a rovnako aj úpravou GTA V pre konzoly novej generácie – hra bude v next-gen verzii dostupná už 15. marca.

Zdroj: Rockstar

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit