Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vodiči elektromobilov čoskoro nájdu v sieti GreenWay v Poľsku ďalších 70 staníc. Ide o výsledok nákupu firmy Rawicom EV a siete Revnet spoločnosťou GreenWay. Všetky stanice Revnet sa stanú súčasťou siete GreenWay a budú sprístupnené v mobilnej aplikácii GreenWay  v priebehu nasledujúcich týždňov. Akvizícia siete Revnret spoločnosťou GW nasleduje po februárovom oznámení, že firma získala 85 miliónov EUR na podporu rozšírenia siete.

Sieť Revnet pozostáva zo sedemdesiatich 22 kW AC nabíjacích staníc, ktoré sa nachádzajú najmä v mestských lokalitách. Táto akvizícia zvýši podiel GreenWay na trhu verejného AC nabíjania v Poľsku na 20 %. Vo vybraných lokalitách plánuje GreenWay prestavať stanice na rýchlonabíjacie a zvýšiť ich výkon.

Všetky stanice Revnet budú zaradené do verejnej siete GreenWay a sprístupnené v mobilnej aplikácii. Bude sa na ne vzťahovať aj technická podpora, zákaznícky servis a roamingové riešenia najväčšieho operátora rýchlonabíjacej siete v strednej a východnej Európe – GreenWay.

„Táto transakcia je výhrou pre existujúcich zákazníkov Revnet a GreenWay. Zákazníci Revnet získajú prístup k najväčšej nabíjacej sieti v strednej a východnej Európe spolu s našimi špičkovými službami nabíjania a zákazníckym servisom,“ povedal Rafał Czyżewski, predseda predstavenstva GreenWay Polska. „Okrem toho zaradením 70 nových staníc do našej siete zlepšujeme prístup k nabíjacím službám pre našich existujúcich zákazníkov. Veríme, že vodiči budú radi využívať nové lokality, najmä po ich modernizácii,“ povedal Peter Badík, CEO GreenWay Infrastructure.

Vo februári tohto roku GreenWay získal 85 miliónov eur na investície do expanzie a rastu. Účelom investície je podpora spoločnosti pri budovaní vedúcej pozície v regióne strednej a východnej Európy.

„GreenWay naďalej plánuje významné investície do rozširovania verejnej nabíjacej siete, ktoré plánujeme realizovať nielen interným developmentom, ale aj akvizíciami. Plníme tak prísľub, ktorý sme dali našim klientom, neustále zlepšovať naše služby a dostupnosť nabíjania. Ďalším dôležitým cieľom je byť strategickým obchodným partnerom pre firmy, ktoré majú zámer rozvíjať elektromobilitu pre vlastnú flotilu alebo ako službu pre svojich zákazníkov.“

„Som veľmi rád, že ovocie našej niekoľkoročnej práce vkladáme do dobrých rúk,” hovorí Adam Hłond, spolumajiteľ a člen predstavenstva Rawicom SA. „Chcel by som zdôrazniť, že naša spoločnosť zostáva na trhu elektromobility a zameriava sa na poskytovanie špičkových zariadení a nabíjacej infraštruktúry zákazníkom, ako aj na poskytovanie služieb inštalácie a údržby. Neustále rozvíjame náš hlavný smer, na ktorý sa dlhé roky špecializujeme, a ktorým je výstavba veľkých fotovoltaických fariem.”

Značky: