K dispozícii bude na konzolách PlayStation 5, Xbox Series X a Xbox Series S. Dostupnosť PC verzie nebola oznámená.

Grand Theft Auto VI (skrátené GTA VI) patrí medzi najočakávanejšie videohry posledných rokov. Niet sa čomu čudovať – jeho predchodca, GTA V, prišiel na trh takmer pred 12 rokmi, v septembri 2013. Odvtedy sme sa dočkali už aj novej generácie herných konzol, avšak na nové GTA stále čakáme.

Vývojárske štúdio Rockstar Games koncom minulého roka oficiálne oznámilo, že GTA VI vyjde v roku 2025 a budeme si ho môcť zahrať na konzolách PlayStation 5, Xbox Series X a Xbox Series S. Dostupnosť PC verzie nebola oznámená, avšak to nie je prekvapujúce – PC hráči si museli na nové GTA počkať vždy o niečo dlhšie ako konzolisti.

Nové a konkrétnejšie informácie k dátumu vydania priniesli finančné výsledky spoločnosti Take-Two Interactive Software. V nich sa uvádza, že GTA VI vyjde na jeseň 2025. Na úplne presný dátum si budeme musieť ešte počkať, avšak určitú predstavu už máme. Je možné, že Rockstar Games bude opäť cieliť na septembrový dátum vydania.

Finančné výsledky tiež prezradili, že GTA V pokorilo hranicu 200 miliónov predaných kusov.

Zdroj: Take-Two Interactive Software

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit