Kôstkové slúchadlá, presne takýto typ skutočne bezdrôtových slúchadiel predstavujú Freedom Light. Názov ich plne charakterizuje a toto je odpoveď pre každého, kto si nechce zatláčať slúchadlá hlboko do ucha.

Výrobca prichádza s modelom, ktorý nepoužíva žiadne násadky, či už molitanové ako za starých čias alebo silikónové, dnes veľmi často používané, no treba ich zatlačiť do zvukovodu. Tu dostanete slúchadlá, ktoré netlačia a do ucha sa len vložia. Je to klasický systém vhodný vtedy, keď sa nechcete od okolia úplne uzavrieť. Zároveň ale slúchadlá nemajú aktívne odhlučnenie. Dajú sa nosiť celý deň bez toho, aby vás boleli uši. Tiež budete počuť, čo sa okolo vás deje.

Nabíjanie

Rozbalenie slúchadiel vás prekvapí tým, aká je malá nabíjacia škatuľka. Dať ju do vrecka naozaj nie je problém a plochý návrh je jedna z najlepších vlastností. Nabíjanie je cez USB-C, to už je samozrejmosť a každý, kto nedá nabíjanie cez tento konektor sa sám degraduje. Slúchadlá vydržia do 7 hodín prehrávania hudby a škatuľka ich nabije trikrát. Celkovo sa tak dá hovoriť o maximálnom čase prehrávania až 28 hodín. Slúchadlá sa po čase nepoužívania vypnú, nenechajú sa vybiť. Najistejšie je ale nechať ich v kolíske.

Dotykové

Vo svojej podstate sú slúchadlá nenápadné a kúpiť sa dajú v čiernej, bielej, modrej a ružovej. Na tele majú skutočne malý otvor pre blikajúcu diódu. Nie je to rušivé a slúchadlá sú aj vďaka tomuto nenápadné. Majú dotykovú vrstvu na svojej hornej časti. Tu oceňujeme, že jeden dotyk nezastaví hudbu, treba ťuknúť dvakrát. Zamedzíte tým nepríjemnosti s používaním a náhodnými dotykmi. Slúchadlá nepotrebujú aplikáciu a posúvanie hudby sa ovláda trojitým ťuknutím na ľavé alebo pravé slúchadlo.

Zvuk

Cena 19 eur nemusí vzbudzovať veľa dôvery. Slúchadlá ale majú jednoduché párovanie, to vďaka Bluetooth 5.1 a spoľahnúť sa dá aj na ich zvuk. Majú vhodnú produkciu basov, no mohla by byť silnejšia. Je to dané aj konštrukčným spracovaním. Reprodukcia je kvalitná, a to nielen s prihliadnutím na cenu.

Verdikt

Hama Freedom Light sú cenovým tipom na dobré „kôstkové“ slúchadlá. Nevyhrajú asi najlepší prednes v histórii. Za menej ako 20 eur však získate dobrú reprodukciu,  a čo bude potrebné, doladíte podľa vášho vkusu ekvalizérom. Tu dostávate dlhú výdrž na jedno nabitie a istú voľnosť, keďže nemusíte slúchadlá tlačiť hlboko do ucha.

Cena: 18,99 €

Zapožičal: Hama Slovakia

  • Hama Freedom LightZdroj: Hama
  • Hama Freedom LightZdroj: Hama
  • Hama Freedom LightZdroj: Hama

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.