Toto zariadenie má pomerne komplikovaný názov: Hama Link.it Duo Audio Transmitter/Receiver, ale funguje na prvé použitie. Ponúka pohodlnejšiu cestu, ako si užiť kvalitné audio, a to aj pri starších zariadeniach.

Režim vysielača

Umožňuje napríklad preniesť audio z televízora do bezdrôtovo pripojených slúchadiel, hoci váš televízor vôbec neposkytuje Bluetooth pripojenie. Práve toto Bluetooth pripojenie umožňuje Link.it Duo Audio. Popísaný spôsob funguje v režime TX – Transmitter (vysielač).

Hama Link.it Duo AudioZdroj: Touchit.sk
Hama Link.it Duo Audio v režime TX

Režim vysielača tak umožňuje prehrávať hudbu z akéhokoľvek audio zariadenia s analógovým alebo digitálnym výstupom – zosilňovač, MP3 prehrávač, počítač na reprodukčnom zariadení s Bluetooth pripojením ako je napríklad reproduktor.

Režim prijímača

Okrem toho Link.it Duo Audio funguje aj v prežime prijímača RX – Receiver, keď je napojený cez Bluetooth napríklad na mobilný telefón a následne káblom spojený s káblovými slúchadlami alebo reproduktorovou súpravou cez 3,5 mm jack port. Okrem toho existuje aj možnosť využitia napojenia cez optický port, príslušný kábel je v dodávke. Prehrávať hudbu tak môžete v režime prijímača na akomkoľvek audio systéme s analógovým alebo digitálnym vstupom – napríklad zosilňovač, PC reproduktory, autorádio a pod. Zdrojom zvuku môže byť okrem mobilu aj tablet alebo notebook.

Hama Link.it Duo AudioZdroj: Touchit.sk
Hama Link.it Duo Audio v režime RX

Zariadenie podporuje formát prenosu zvuku cez APTX, čo zvyšuje kvalitu prenášanej huby a ide o Bluetooth 5.2 napojenie. Hlasitosť nastavujete otočným tlačidlom, ním sa aj zastavuje a spúšťa prehrávanie.

Pripojiť sa dá dvojica

Veľkou výhodou je, že je to Duo, teda prístroj umožňuje byť v režime prijímača napojený na dve bezdrôtové slúchadlá a v tomto prípade počujete zvuk na obidvoch. To môže byť zaujímavé, ak chcete sledovať televízor vo dvojici, ale okolo vás je príliš veľa hluku.

Hama Link.it Duo AudioZdroj: Touchit.sk
Test Hama Link.it Duo Audio

V prípade režimu vysielača máte k dispozícii možnosť súčasného bezdrôtového pripojenia na dve zariadenia – napríklad na dva smartfóny. Zariadenie neprehráva hudbu z oboch zariadení súčasne, ale funguje len jedno z nich. Keď prehrávanie z prvého telefónu ukončíte, môžete začať prehrávať z druhého. A opačne.

Hama Link.it Duo AudioZdroj: Touchit.sk
Hama Link.it Duo Audio pripojený na dva mobilné telefóny

Okrem spomínaných spôsobov prepojenia je k dispozícii ešte aj priame – bypasss prepojenie. Vtedy zdroj zvuku a výstup prepojíte káblom (3,5 mm jack alebo optický kábel) a zariadenie ovplyvňuje len hlasitosť a zastavenie prehrávania hudby.

Link.it Duo Audio sa napája pomocou USB-C portu, kábel je súčasťou dodávky ale napájací zdroj pochopiteľne nie. Na ovládanie slúži otočné tlačidlo a LCD podsvietený displej. Pomocou ďalších tlačidiel zapínate zariadenie, nastavujete párovanie a vyberáte položky z menu.

Hama Link.it Duo AudioZdroj: Touchit.sk
Dodávka Hama Link.it Duo Audio obsahuje všetky potrebné káble

Všetky príslušné prepojovacie porty sú na zadnej strane a výhoda je, že Link.it Duo Audio je veľmi ľahké zariadenie, ktoré sa dá dobre prenášať.

Hama Link.it Duo AudioZdroj: Touchit.sk
Prepojovacie porty na Hama Link.it Duo Audio

Na zlepšenie dosahu použil výrobca aj osobitnú neodoberateľnú anténu. Skúšali sme dosah v rámci vzdialenosti na 10 metrov a nemali sme s tým problém. Farebné riešenie je elegantné a neruší ani v moderne vybavenej obývačke.

Hama Link.it Duo AudioZdroj: Touchit.sk
Hama Link.it Duo Audio

K výhodám tohto zariadenia patrí bezproblémová obsluha a tiež akceptovateľná cena. Podporované kodeky sú SBC/AAC/aptX LL. Hmotnosť zariadenia je len 70 gramov. Elektrická spotreba predstavuje 180 mA.

Hama Link.it Duo AudioZdroj: Touchit.sk
Hama Link.it Duo Audio

Cena: 41,90 eura

Zdroje: vlastné, Hama

Zapožičal: HAMA Slovakia

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.