Hama PIPEROLL 3.0 predstavuje prenosný Bluetooth reproduktor na prehrávanie hudby z mobilu, tabletu alebo notebooku a to vo vnútri ale aj vonku.

20 W výkon kdekoľvek aj na batériu

Je to stereo reproduktor s výkonom 20 W, ktorý sa dá využiť pri rôznych scenároch. Má podobu čierneho valca, ktorý je možné umiestniť vo vodorovnej alebo vertikálnej polohe.

Prispôsobenie podľa seba

K dispozícii je aj ekvalizér s troma zvukovými efektami, možnosti sú dodatočné basy, zvýraznené výšky a vyvážený zvuk. Na telese valca sa nachádza otočný potenciometer na nastavenie hlasitosti a na jednej strane je ďalšie dotykové ovládanie s LED podsvietením. Pomocou tohto dotykového ovládania môžete preskočiť na nasledujúcu alebo predchádzajúcu skladbu. Nastaviť môžete prehrávanie/pauza a spomenutý ekvalizér.

Dotykové ovládanie na Hama Piperoll 3.0Zdroj: TOUCHIT.sk
Dotykové ovládanie na Hama Piperoll 3.0

Vody sa nebojí

Výhodou je vodeodolnosť podľa štandardu IPX5, pokojne teda prežije tryskajúcu vodu. Prevádzkovať sa dá na batériu s výdržou do 12 hodín ( v závislosti od nastavenej hlasitosti), prepojenie na zariadenie je cez Bluetooth. Tento Li-Ion akumulátor s kapacitou 2000 mAh sa nabíja do 3 hodín a nabíjanie je cez USB-C konektor. O nabíjaní informuje LED kontrolka.

Hlasitosť Hama Piperoll 3.0 môžete priamo ovládať na reproduktoreZdroj: TOUCHIT.sk
Hlasitosť Hama Piperoll 3.0 môžete priamo ovládať na reproduktore

Môžete s ním aj telefonovať

Súčasťou výbavy je aj integrovaný mikrofón a môžete telefonovať cez hands-free v HD kvalite. Vo vnútri sú dva reproduktory a reproduktor tak vytvára stereo zvuk. Prepojenie je cez Bluetooth 5.3, čo znamená pro univerzálne použití s telefónmi, tabletmi, notebookmi a televízormi. Okrem tohto je v reproduktore zabudovaný konektor jack 3,5 mm. Takto môžete pripojiť iné zariadenie audiokáblom a takto šetríte elektrickú energiu. Ak Piperoll 3.0 používa systematicky pripojený k počítaču, je lepšie, aby ste ho pripojili audiokáblom.

Prepojenie Hama Piperoll 3.0 pomocou audiokáblaZdroj: TOUCHIT.sk
Prepojenie Hama Piperoll 3.0 pomocou audiokábla a nabíjanie pomocou USB-C zdroja

Pokojne aj na výšku

V dodávke nájdete prepojovací kábel a stojanček, ktorý umožňuje tento reproduktor do vertikálnej podoby. Stojanček je vybavený protišmykovými nožičkami. Frekvenční rozsah reproduktora je od 180 Hz do 20 kHz. Rozmery reproduktora sú 35 × 7 × 7 cm, jeho hmotnosť je 700 gramov.

Ľahko prenosný Bluetooth reproduktor Hama Piperoll 3.0 Zdroj: TOUCHIT.sk
Ľahko prenosný Bluetooth reproduktor Hama Piperoll 3.0

Vyhodnotenie

Celkovo je Hama Piperoll 3.0 reproduktor, ktorý využijete na záhrade, na pláži alebo na pikniku. Ovládanie dotykovou plochou, rovnako ako bezdrôtové Bluetooth pripojenie je veľmi štýlové. Nemôžete tu očakávať basy ako z reprosústavy so samostatným subwooferom, ale na bežné počúvanie hudby je to veľmi dobré. Oceňujeme aj vysokú hlasitosť prehrávania hudby (ak to chcete). Skúšali sme ho aj pri videomítingoch na diaľku a kvalita prenášaného zvuku je veľmi dobrá.

Cena: 69 eur

Zdroje: vlastné, Hama

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.