Ide o kompaktný prístroj na meranie kvality a stavu vzduchu v miestnosti.

Má tvar malej krabičky v čiernej farbe s farebným displejom v strede a trojicou tlačidiel vo vrchnej časti. Vyhodnocuje obsah oxidu uhličitého (CO2) vo vzduchu a k tomu meria aj teplotu a vlhkosť vzduchu.

Ideálny je na použitie v interiéroch, napr. v spálni, obývačke, detskej izbe ale aj v kancelárii. Zvýšený obsah CO2 vo vzduchu je totiž dôvodom, že sa cítime ospalí, bez nálady a môžu sa dostaviť aj bolesti hlavy. Na vysokú hodnotu CO2 prístroj upozorní zvukovým signálom a pripomenie nutnosť vyvetrania miestnosti.

Hama Sefa meria a zobrazuje obsah CO2 v ppm (parts per milión). Táto hodnota sa zobrazuje ako číslo, ale na jednoduchšie použitie aj ako semafor: GOOD (zelené políčko = dobrá kvalita ovzdušia), NORMAL (žlté políčko = normálna kvalita ovzdušia) a POOR (červené políčko = zlá kvalita ovzdušia).

Základom merania je kvalitný NDIR (infračervený) snímač, ktorý má toleranciu ± 50 ppm (5 %). Na nameranú hodnotu sa tak môžete spoľahnúť. K dispozícii je aj ukladanie minimálnych a maximálnych nameraných hodnôt koncentrácie CO2, teploty a vlhkosti vzduchu do pamäte. Teplota sa dá zobraziť v °C alebo °F.

Hama Safe funguje aj na zabudovanú batériu s výdržou na 3,5 hodiny. Na trvalé sledovanie koncentrácie CO2 sa používa externé napájanie cez USB adaptér (ten nie je v dodávke, kábel s microUSB adaptérom ale je). Pred prvým použitím je potrebné zariadenie skalibrovať vonku na čerstvom vzduchu.

Cena: 69,90 €

Zapožičal: Hama

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.