Za svetelné efekty si v reproduktoroch výrazne priplatíte, toto je však iná situácia.

Ide o cenovo priaznivý reproduktor a pritom si zachováva svoju jednoduchosť. V čase aplikácií, keď ich nie vždy potrebujete, je toto jeden zo svetlých prípadov jednoduchosti a skvelej použiteľnosti. A navyše hrá do viacerých smerov, takže si nemusíte robiť starosti s tým, ako ho umiestniť.

Dokonca sa dajú spojiť dva reproduktory do seba a vytvoriť si tak rozšírený zvukový zážitok. Pri tejto cene je to rozumné a výsledná cena 150 eur sa dá akceptovať. A to máte hneď nezávislé kusy. Shine 2 sa používa na výšku.

Ovládanie je tomu prispôsobené a všetky tlačidlá sú na hornej strane. Je tu klasická zostava na ovládanie hudby a tiež hovorov, keďže je tu integrovaný mikrofón. Párovanie a pripojenie je veľmi jednoduché, stačí reproduktor zapnúť, nové párovanie sa realizuje dlhým podržaním tlačidla Xtra bass. Svetelné efekty majú samostatné tlačidlo.

V tomto smere je pozitívne, že výrobca neprekombinoval ovládanie a nešetril na samostatných prvkoch. Prepínanie svetelných efektov je cyklické a vyberať sa dá z piatich režimov. Z toho jeden je vypnutý stav a druhý je vo forme bieleho svetla. Jeden z režimov mení farby podľa prehrávanej hudby.

Pripojenie je cez Bluetooth 5.0, pod gumovým krytom je konektor USB-C na nabíjanie a tiež 3,5 mm konektor na káblové prepojenie. Kábel ale v balení nie je. Výkon reproduktora je 30 W a podľa nášho testu s ním ozvučíte menšiu miestnosť, je vhodný napríklad do detskej izby. Na jedno nabitie vydrží do 12 hodín, na nabíjanie je treba tri hodiny.

Z hľadiska zvuku ho hodnotíme pozitívne. Výrobca sa nesústredil iba na svetelné efekty, ale priniesol vyvážený produkt, ktorý bude zároveň dobre hrať. Odporúčať ho môžeme aj náročnejším používateľom.

Stále treba zohľadniť aj cenu. Iste sa nemôže porovnávať s drahšími a lepšie znejúcimi reproduktormi. V našom prípade nám však poskytol adekvátny zvuk na sledovanie filmov a hovoreného slova, pri hudbe sme zase využili funkciu na zosilnenie basového prejavu. Po bokoch sú širokospektrálne meniče doplnené o pasívny žiarič na zadnej strane.

Dá sa použiť aj vonku a ak by pršalo, ochrana IPX4 zabráni poškodeniu. Nechráni v prípade ponorenia do vody, ale spŕchnutie mu neublíži. Zašpinenie takisto nebude problém, dá sa poutierať vlhkou handričkou. Takisto sme boli spokojní s vyvážením a stabilitou spodnej časti. Nebude sa šmýkať ani na hladkých povrchoch.

Cena: 74,99 eur

Zapožičal: Hama Slovakia

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.