S blížiacimi sa Vianocami prichádza aj otázka toho, čím obdarovať svojich blízkych. Ak teda chcete siahnuť po milom darčeku, ktorý vás nebude stáť veľa času a premýšľania, môžete si objednať fotodarček v podobe fotokalendára, fotoknihy či iného produktu s vašimi snímkami.

Rýchlym a jednoduchým spôsobom, ako si môžete objednať takúto fotoknihu, je prostredníctvom aplikácie HappyFoto smart moments. Túto aplikáciu nájdete voľne dostupnú aj v rámci Google Play pre Android smartfóny či App Store pre systém iOS v iPhonoch. A prečo je táto aplikácia taká skvelá? Ponúka viacero nástrojov, vďaka ktorým budú vaše darčeky pekne spracované a zároveň vám ušetrí veľa času.

HappyFoto smart moments sme vyskúšali aj v redakcii

Aplikáciu HappyFoto smart moments sme si nainštalovali do nášho smartfónu a rozhodli sme sa, že skvelým darčekom bude fotokniha a fotokalendár. Práve tieto dva typy fotodarčekov pritom aplikácia HappyFoto smart moments dokáže vytvoriť najefektívnejšie. Neznamená to však, že by nezvládla aj ďalšie produkty.

Bežný kalendár s krajinkami či receptami za pár eur z miestnych potravín už nikoho nezaujme. S blížiacim sa koncom roka však môžete takýto kalendár rýchlo a jednoducho vytvoriť s vlastnými fotografiami napríklad z dovolenky či jednoducho rodinného fotenia. Vlastný fotokalendár sme si vytvorili už v priebehu pár minút a zvládnete to určite aj vy. Výber fotografií, úpravy na strany či kalendárium, o všetko sa aplikácia postará za vás.

HappyFoto smart momentsZdroj: TOUCHIT
Aplikácia HappyFoto smart moments

V rámci aplikácie HappyFoto smart moments sme si tak mohli vybrať medzi automatickým výberom snímok podľa konkrétneho obdobia, čo využijete napríklad pri výbere fotiek z dovolenky. Aplikácia totiž automaticky vyhodnotí, že toto obdobie je natoľko významné, že by ste ho mohli zvečniť napríklad na listoch kalendára.

Možnosťou však bol aj výber konkrétneho priečinka, ktorý sme si predpripravili v galérii. Do priečinka sme pridali viac fotografií ako bolo treba. Vďaka AI však aplikácia automaticky vyhodnotila, ktoré snímky majú dostatočnú kvalitu a sú natoľko pekné, že by sa do kalendára hodili. Rovnaký postup však platí aj pri príprave fotoknihy či iného fotodarčeka.

HappyFoto smart momentsZdroj: TOUCHIT
Aplikácia HappyFoto smart moments

Prichádza časť vlastných úprav

Aj keď umelá inteligencia dokáže vaše snímky zoradiť do fotoknihy či fotokalendára, neznamená to, že ide o finálny produkt. V rámci úprav si môžete upraviť, aké snímky si želáte napríklad na doskách produktu či titulnej strane. Môžete však aj manuálne upravovať rozloženie snímok a dokonca aj nejaké z výberu odstrániť.

HappyFoto smart moments ponúka aj veľkú možnosť personalizácie darčeka. Pri kalendári si teda môžete zvoliť rôzne farby písma či kalendária, rámčekov fotografií alebo samotných listov. Meniť môžete aj štýly kalendária a písmo, svoj darček teda môžete rýchlo a v priebehu len pár chvíľ prispôsobiť podľa vlastných požiadavok.

Pri fotoknihe máte taktiež možnosť zvoliť si jej štýl, resp. hustotu rozmiestnenia fotografií. Zmeniť môžete aj farby listov a nezabudnime ani na rámčeky fotografií. Možnosti personalizácie sú len na vás a nezaberie vám to viac času ako vytvorenie koláže v galérii.

HappyFoto smart momentsZdroj: TOUCHIT
Fotokniha vytvorená pomocou HappyFoto smart moments

Rýchle dodanie produktov až k vám domov

Vytvorenie fotokalendára spolu s fotoknihou nám trvalo skutočne len chvíľu, pričom po výbere fotografií sme celú objednávku vytvorili v čase pod 10 minút aj s úpravami listov či kalendária. Nasledovalo samotné objednanie, ktoré rovnako prebehne v aplikácii HappyFoto smart moments, nemusíte si teda prenášať projekt do počítača aby ste si ho objednali. Vytvorenie fotokalendára aj fotoknihy pritom trvá 3 pracovné dni, následne sa produkt odosiela ku vám domov.

A zatiaľ čo si čítate tento článok ste už mohli mať svoju fotoknihu či kalendár s vlastnými fotografiami pripravený. Tak na čo čakáte? Stiahnite si aplikáciu HappyFoto smart moments aj vy a vyskúšajte si, ako rýchlo môžete vytvoriť spomienku, ktorou potešíte svojich známych či rodinu nielen pod vianočným stromčekom.

Článok bol vytvorený v spolupráci s HappyFoto.

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.