Nová konkurencia pre Amazon Echo a Google Home.

Microsoft koncom minulého roka oznámil, že sprístupní svoju virtuálnu asistentku Cortana aj pre iné produkty, ako sú smartfóny a počítače so systémom Windows. Prvým produktom, ktorý má využívať potenciál tejto technológie, je reproduktor od spoločnosti Harman Kardon.

Jeho existencia nie je novinkou, zariadenie bolo taktiež predstavené pred pár mesiacmi. Výrobca však neprezradil detaily, takže sme vedeli iba to, že ide o reproduktor a že obsahuje zabudovanú asistentku Cortana.

Cortana umožní hlasové ovládanie, komunikáciu cez Skype aj rýchly prístup k informáciám iba pomocou hlasu

Prémiový reproduktor s umelou inteligenciou

Harman Kardon teraz prostredníctvom dedikovanej webovej stránky odhalil, že reproduktor sa nazýva Invoke, je vyrobený z prémiových materiálov a ponúka 360-stupňový zvuk. Zariadenie využijete pre hlasovú komunikáciu cez Skype, môžete ho ovládať hlasovými povelmi a využívať funkcie asistentky Cortana. To v praxi znamená, že vám vytvorí udalosť v kalendári, vyhľadá informácie na webe atď.

Cortana by mala umožniť aj ovládanie inteligentnej domácnosti, táto funkcia bude kompatibilná s vybranými riešeniami. Taktiež bude potrebné, aby si používateľ nastavil virtuálnu asistentku pomocou počítača alebo cez mobilnú aplikáciu pre Windows 10 Mobile, Android či iPhone. Invoke sa teda na prvý pohľad výrazne neodlišuje od existujúcich riešení. Špekulovalo sa, že reproduktor bude mať zabudovaný displej, ale oficiálna stránka to zatiaľ nenaznačuje. Cenu ani konkrétnu dostupnosť zariadenia stále nepoznáme.

Je pravdepodobné, že ďalšie reproduktory s Cortanou spoznáme už tento týždeň. Zajtra, 10. mája, začína konferencia Microsoft Build 2017 a práve tam by mal Microsoft oznámiť nové partnerstvá a ďalšie novinky.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

VIDEO: Microsoft chce zaútočiť na Amazon Echo, prvý produkt je už oznámený

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit