Služba príde na Slovensko v roku 2022.

Spoločnosť WarnerMedia oficiálne oznámila ďalšie detaily, ktoré sa týkajú spustenia služby HBO Max v Európe. Tá bude od 26. októbra 2021 spustená vo Švédsku, Dánsku, Nórsku, Fínsku, Španielsku a Andorre. V roku 2022 sa jej dostupnosť rozšíri do ďalších krajín vrátane Slovenska.

HBO Max predstavuje nástupcu služby HBO Go, ktorá je aktuálne na Slovensku k dispozícii. Novinka sľubuje viaceré zlepšenia z hľadiska funkcionality platformy, technickej kvality videa a zvuku a takisto výrazne bohatšiu knižnicu obsahu.

Na HBO Max bude k dispozícii primárne obsah od Warner Bros., HBO, Max Originals, DC a Cartoon Network. Dôležitým oznámením je, že novinky z produkcie Warner Bros. si budete môcť na HBO Max pozrieť už 45 dní od ich uvedenia do kín.

HBO Max na SlovenskuZdroj: WarnerMedia
HBO Max príde na Slovensko v roku 2022

Za 9 eur mesačne alebo 70 eur ročne

Počas virtuálneho štartu služby HBO Max v Európe boli oznámené aj ceny služby pre krajiny z prvej vlny. HBO Max bude k dispozícii vo Fínsku a Španielsku za mesačný poplatok 8,99 eur. K dispozícii bude tiež ročné predplatné za 69,99 eur. Podobné ceny očakávame aj na Slovensku, oficiálne budú oznámené pred spustením služby na našom trhu.

Na rozdiel od Netflixu, HBO Max ponúkne iba jeden variant predplatného a kvalitu obsahu nebude škálovať od výšky mesačného poplatku. V praxi to znamená, že môžete očakávať obsah v rozlíšení až 4K s podporou HDR 10 a Dolby Vision a priestorový zvuk s podporou Dolby Digital 5.1 a Dolby Digital Plus.

Výhodou novej služby, v porovnaní s HBO Go, bude aj to, že bude založená na globálnej platforme, čo zjednoduší jej zlepšovanie a nasadzovanie nových funkcií. WarnerMedia sľubuje mobilné aplikácie, aplikácie pre inteligentné televízory a herné konzoly, podporu používateľských a detských profilov a takisto personalizované odporúčania.

HBO MaxZdroj: WarnerMedia
HBO Max funguje na globálnej platforme a podporuje video až do 4K HDR a priestorový zvuk

Chce zaujať svetovým aj európskym obsahom

V rámci európskeho štartu služby HBO Max boli odhalené upútavky na seriály Hra o tróny: Rod draka, Boj o moc (3. séria), Peacemaker a tiež aj miniséria And Just Like That, ktorá bude uvedená v decembri a ide o pokračovanie obľúbeného seriálu Sex v meste.

Pripomeňme, že medzi tituly spoločnosti Warner Bros. patrí napr. Harry Potter, Godzilla vs. Kong, Dunkirk, Pán prsteňov, Osvietenie a Mechanický pomaranč, Joker, Wonder Woman 1984, Aquaman, Batman vs Superman a Justice League Zacka Snydera, Hra o tróny, Sopranovci, Boj o moc, Scény z manželského života, Mala si to vedieť, Sex v meste, Eufória, Letuška, Gossip Girl, Vychovaní vlkmi, Priatelia: Zase spolu, Tom a Jerry, Raketové holky a komédie zo série Looney Tunes.

HBO Max chce pod hlavičkou Max Originals prinášať aj značný objem európskeho obsahu. Medzi pripravované tituly v tejto kategórii patrí Kamikaze (Dánsko), Todo lo otro (Španielsko), Voľte Juana! (Španielsko), Garcia! (Španielsko), druhá séria seriálu Sprítomnení (Nórsko), Ruxx (Rumunsko), The Informant (Maďarsko), Odmäk (Poľsko), Still Here (Poľsko) a ďalšie, ktoré budú oznámené neskôr.

Zdroj: WarnerMedia

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit