Nová streamovacia služba oficiálne funguje už aj u nás.

HBO oficiálne spustilo službu HBO Max na Slovensku. Tá je dostupná od 8. marca 2022. V tomto článku prinášame odpovede na najčastejšie otázky.

Koľko stojí HBO Max

Štandardná cena je 6,99 eur mesačne. Existujúci predplatitelia a noví predplatitelia, ktorí sa zaregistrujú do 31. marca 2022, získajú 33 % zľavu a za HBO Max budú platiť iba 4,66 eur mesačne. Zľava vo výške 33 % sa bude aplikovať počas celej doby trvania predplatného, teda, dokedy ho nezrušíte. Ak ho zrušíte a neskôr sa rozhodnete opäť službu predplatiť, budete už platiť poplatok v štandardnej sume.

K dispozícii bude tiež ročné predplatné za poplatok 54,99 eur. Ak sa chcete zaregistrovať a získať okamžitý prístup k službe, navštívte stránku hbomax.com.

HBO MaxZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
HBO Max

Mám aktívny účet v službe HBO GO. Ako môžem prejsť na HBO Max?

V takomto prípade netreba nič extra robiť. Stačí navštíviť web hbomax.com, resp. si stiahnuť aplikáciu do mobilného zariadenia alebo do vášho inteligentného televízora, a prihlásiť sa pomocou prihlasovacích údajov, ktoré ste využívali v prípade služby HBO GO. Tieto prihlasovacie údaje vám budú fungovať aj v prípade služby HBO Max.

HBO MaxZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
HBO Max

Pre aké zariadenia je HBO Max k dispozícii?

HBO Max môžete sledovať rôznymi spôsobmi:

  • cez webové rozhranie na webe hbomax.com
  • cez mobilné aplikácie pre Android a iOS
  • cez aplikácie pre inteligentné televízory (Samsung, LG a Android TV) a herné konzoly (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X/S)
  • cez Chromecast a Apple TV

V redakcii sme si stiahli aplikácie pre platformy Android, iOS a takisto do inteligentného televízora Samsung. Odporúčame, aby ste si spustili obchod s aplikáciami vo vašom televízore či hernej konzole a vyhľadali aplikáciu HBO, resp. HBO Max.

V akej kvalite môžem sledovať obsah v HBO Max?

V závislosti od konkrétneho titulu sú filmy, seriály a dokumenty dostupné v rozlíšení až 4K s podporou HDR (HDR10 a Dolby Vision) a 5.1-kanálovým priestorovým zvukom, resp. v Dolby Atmos. Detaily o kvalite videa a audia si môžete pozrieť v popise konkrétneho titulu.

Kľúčová informácia je, že na rozdiel od konkurenčného Netflixu, ponúka HBO Max iba jednu úroveň predplatného a v rámci tejto úrovne máte k dispozícii prístup k maximálnej možnej kvalite. Kvalita streamovania sa nastavuje automaticky na základe dostupného internetového pripojenia a nie je ju možné meniť manuálne.

HBO MaxZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
HBO Max

Aké sú nároky na internetové pripojenie?

HBO uvádza, že na streamovanie HD videa potrebujete minimálnu rýchlosť sťahovania 5 Mb/s. Na dosiahnutie čo najlepšieho zážitku zo streamovania 4K odporúča rýchlosť sťahovania viac ako 50 Mb/s.

HBO Max automaticky upravuje kvalitu videa na základe rýchlosti pripojenia. Ak je rýchlosť sťahovania nižšia ako 25 Mb/s, video sa nebude streamovať v rozlíšení 4K HDR. Vyššie rýchlosti zabezpečia plynulejšie streamovanie v rozlíšení 4K HDR. Pre čo najlepší zážitok sa odporúča, aby rýchlosť pripojenia v koncovom zariadení bola vyššia ako 50 Mb/s.

HBO MaxZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
HBO Max

Na koľkých zariadeniach môžem službu využívať

Do vášho účtu v HBO Max sa môžete prihlásiť z ľubovoľného počtu zariadení. Službu môžete aktívne využívať súčasne na 3 rôznych zariadeniach. V rámci jedného používateľského účtu si môžete vytvoriť až 5 rôznych profilov – napríklad pre každého člena rodiny.

HBO MaxZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
HBO Max

Je k dispozícii offline režim?

Áno, táto funkcia je k dispozícii pre mobilné aplikácie (Android, iOS). V nastaveniach aplikácie si môžete zvoliť medzi dvoma kvalitami sťahovaného obsahu (vysoká kvalita, štandardná kvalita).

Platí, že váš účet môže mať naraz až 30 stiahnutých položiek (vypršané položky sa nepočítajú). Platí to pre všetky profily a zariadenia. Po začatí pozerania stiahnutej položky máte 48 hodín na jej dokončenie, potom jej platnosť vyprší. Po vypršaní môžete stiahnutú položku obnoviť alebo odstrániť.

HBO MaxZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
HBO Max

Aký obsah ponúka HBO Max?

HBO Max ponúka tvorbu (nielen) od Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network a Max Originals, vrátane filmov spoločnosti Warner Bros., ktoré budú zverejnené už 45 dní po uvedení do kín. Medzi filmami spoločnosti Warner Bros., sú napríklad Matrix Resurrections, Duna, Space Jam Nová legenda, The Suicide Squad: Samovražedná misia alebo Tom a Jerry. K dispozícii je tiež lokálna tvorba.

HBO MaxZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
HBO Max

Ako je to s lokalizáciou?

Prakticky všetok obsah v HBO Max je lokalizovaný do češtiny a/alebo slovenčiny vo forme dabingu – až na výnimky. V prípade všetkých titulov sú k dispozícii slovenské alebo české titulky.

HBO MaxZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
HBO Max

Čo sa stane s HBO GO?

Služba HBO GO bude postupne deaktivovaná. Podľa informácií, ktoré nám poskytlo zastúpenie HBO na Slovensku, by sa tak malo stať počas najbližších hodín a dní. V dobe prípravy tohto článku nám však fungovala aj služba HBO GO a aj HBO Max.

Doplnené: Služba HBO GO je už deaktivovaná. Web hbogo.sk vás presmeruje na hbomax.com a pokiaľ spustíte mobilnú aplikáciu HBO GO vo vašom telefóne či tablete, zobrazí sa správa s odkazom na stiahnutie aplikácie HBO Max z obchodu App Store, resp. Google Play.

Faktom je, že ak máte aktívne predplatné na HBO GO, nevidíme dôvod, prečo by ste mali otáľať so začatím používania služby HBO Max. Vaše prihlasovacie údaje sa nemenia a jediné, čo musíte spraviť, je stiahnuť si novú mobilnú aplikáciu, resp. začať používať inú webovú stránku.

HBO MaxZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
HBO Max

Nenašiel som odpoveď na moju otázku

Ak ste v tomto článku nenašli odpoveď na vašu otázku, odporúčame vám preštudovať oficiálne centrum pomoci na webe help.hbomax.com.

HBO MaxZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
HBO Max

Zdroj: HBO Max

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit