O tomto programe sme už písali a stále ho aj používame. HD Video Converter Factory Pro umožňuje konverziu videa do rôznych formátov, zachytávanie obrazovky napr. vo video podobe a pod. Teraz sa objavila nová verzia s označením 20.0 a tá prináša nové funkcie.

Program sa dá jednoducho stiahnuť v skúšobnej verzii a môžete ho používať aj zadarmo, ale s istými obmedzeniami.

Obmedzenia neregistrovanej verzie

Konkrétne je to obmedzenie na dĺžku konvertovaného videa a audia na 5 minút. Ďalej z obľúbených zdrojov ako je YouTube, Facebook, Vimeo môžete stiahnuť maximálne 5 súborov. Pre nezaregistrovanú verziu tiež nie je k dispozícií jedno z najlepších vlastností novej verzie 20.0 a to je režim rýchlej konverzie Ligthtning.

Vylepšenia novej verzie

Prirodzene, zachované zostali hlavné vlastnosti a to je konverzia videa. To je pre vás výhodné vtedy, ak si napr. chcete preniesť video pre konkrétny typ smartfónu a pritom chcete tento proces urobiť optimálne – vo vysokej kvalite a s čo najmenším objemom. Rovnako, ak chcete video zmenšiť z hľadiska objemu súborov, prípadne ho potrebujete zmeniť inak.

HD Video Converter Factory Pro pri konverzii videa

HD Video Converter Factory Pro pri konverzii videa

Verzia 20.0 pritom prináša už spomenutý režim Ligthtning režim, ktorý využíva podporu hardvérového kódovania. Konkrétne využíva technológiu Intel Quick Sync a tiež Nvidia NVENC. Ak máte naozaj dobre vybavený počítač, teda s výkonným procesorom a grafickou kartou, potom dosiahnete až 30-krát vyššiu rýchlosť konverzie videa ako v predchádzajúcej verzii. A toto zbadáte hneď. Naozaj je to veľmi rýchle a nemusíte na konverziu dlho čakať.

Spektrum výstupných formátov videa pre HD Video Converter Pro

Spektrum výstupných formátov videa pre HD Video Converter Pro

Rovnako máte teraz možnosť konverzie HD videa na video s vyšším rozlíšením, prípadne ho viete využiť na zmenšenie veľkosti videa takmer bez straty kvality. V novej verzii môžete konvertovať SD video na HD video s vylepšením kvality videa pomocou pokročilého jadra kódovania videa vo vysokom rozlíšení. Nová verzia podporuje aj prepočet na opakovaciu frekvenciu 60 fps. Aby sme dobre rozumeli – HD Video Converter Factory Pro pri zvyšovaní rozlíšenia a opakovacej frekvencie matematicky dopočíta jednotlivé body v obraze, nie sú to, prirodzene, skutočne nasnímané body.

Upscaling z FullHD na 4K rozlíšenie pri súčasnom zmenšení objemu video súboru

Upscaling z FullHD na 4K rozlíšenie pri súčasnom zmenšení objemu video súboru

HD Video Converter Factory Pro ďalej dokáže stiahnuť videá z viac ako 300 webov. Aj najdôležitejšia je pritom excelentná podpora servera YouTube a tu môžete sťahovať celé playlisty. Vo verzii 20.0 dokážete sťahovať video v rozlíšení až 8K, ale tiež 4K, 1080P, 720P, 480P. Pravda je, že niekedy musíte v programe opakovať začiatočný povel na stiahnutie videa po zadaní linku na video. Vždy to ale nakoniec ide a vyberať si môžete aj formát, do rozlíšenie a typ súboru bude video následne skonvertované. ďalšie voľby sú pre audio a titulky.

Download 8K videa z YouTube

Download 8K videa z YouTube

Súčasťou programu je vstavaný editor, ktorý umožňuje orezať video, je možné zlúčiť viacero videí do jedného, tiež je tu možnosť rotácie videa a môžete zmeniť jeho hlasitosť.

HD Video Converter Factory Pro obsahuje aj konverziu zvukových súborov na iné formáty a možno oceníte vytvorenie vlastného zvonenia pre vás smartfón. Pritom si vyberiete konkrétny zvukový súbor a následne z neho vyberiete tú časť, ktorá bude tvoriť vaše nové zvonenie.

Editor zvonenia

Editor zvonenia

Novinkou je tiež to, že pre najčastejšiu formu nahrávania videa z obrazovky, teda celej obrazovky aj so zvukom existuje teraz samostatná položka a nestrácate čas vyberaním.

Záznam celej obrazovky

Záznam celej obrazovky

Program sa dá tiež využiť na konverziu videí, ale hlavne obrázkov do formátu GIF. Pritom sa dá nastaviť časový úsek, počas ktorého sa bude zobrazovať konkrétna fotografia.

Konverzia obrázkov do formátu GIF

Konverzia obrázkov do formátu GIF

HD Video Converter Factory Pro podporuje viacjazyčné rozhrania, využiť môžete angličtinu, francúzštinu, španielčinu, nie však slovenčinu alebo češtinu. Za plnú verziu tohto programu teraz zaplatíte 29,95 USD za rok používania na jednom počítači a vtedy dostanete aj všetky upgrady v cene. Potom existuje stále ešte platná akciová ponuka za 34,95 USD a je to doživotná verzia so všetkými ďalšími vylepšeniami. Rodinné balenie pre 3 počítače s doživotným používaním je za 59,95 USD.

Recenzia predchádzajúcej verzie

Ako na to: Potrebujem stiahnuť video z YouTube, vybrať niečo z neho a skonvertovať do mobilu

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.