Headset Acer Windows Mixed Reality s pohybovými ovládačmi je k dispozícii pre zákazníkov na Slovensku

  • Headset Acer Windows Mixed Reality s bezdrôtovými pohybovými ovládačmi používateľov vtiahne do virtuálneho sveta pritom im súčasne umožňuje komunikovať s ostatnými vo fyzickom svete a ani si na to nemusia dávať headset dole z hlavy. Stačí len vyklopiť hľadáčik headsetu
  • Pracuje hneď po vybalení z krabice s počítačmi pripravenými na Windows Mixed Reality; Nie je treba nič nastavovať
  • Sledovanie polohy 6DoF (6 stupňov voľnosti) a 4 metre dlhý kábel zaisťuje široký rozsah pohybu
  • Podpora rozlíšenia až 1440 × 1440 px na každé oko
  • Rozšírenie dostupného obsahu pomocou Windows Store

 

Spoločnosť Acer oznámila, že začína na Slovensku predávať headsety Acer Windows Mixed Reality a to za cenu 459 Eur. Headsety budú dodávané s dvomi bezdrôtovými pohybovými ovládačmi a hneď po vybalení z krabice sa ľahko spárujú s počítačmi pripravenými na Windows Mixed Reality. Prinášajú vzrušujúce virtuálne zážitky, umožňujú ľuďom virtuálne cestovať po turistických destináciách, dostať sa do vnútra hier, sledovať populárne udalosti a dokonca cestovať naprieč časom a priestorom v ich vlastnom dome.

Jednoduché nastavenie, 6 stupňov slobody

Headset Acer Windows Mixed Reality používateľom umožňuje interakciu so softvérom pomocou giest, pohľadu a hlasu a súčasne umožňuje používať tradičné vstupy, ako je myš, klávesnica a ovládače. Priložené pohybové ovládače Acer využívajú bezdrôtovú technológiu Bluetooth, teda hráči môžu reagovať na digitálne objekty v zmiešanej realite a komunikovať s nimi. Sú vybavené tlačidlom Windows 10, touchpadom, tlačidlom na úchop a konštelačnými svetlami, ktoré slúžia na synchronizáciu headsetu s ovládači vo virtuálnom priestore. Vďaka inside-out sledovaniu sa kamera nachádza na headsete, teda nie je potrebné vŕtať diery do steny alebo nastavovať iný hardvér. Akonáhle sa headset pripojí k počítaču pripravenému na Windows Mixed Reality, nainštaluje sa potrebný softvér a umožní tak používateľovi vychutnať si zmiešanú realitu takmer hocikde. Sledovanie polohy 6DoF (šesť stupňov voľnosti) zahrnuje pohyby smerom dopredu/dozadu, hore/dole, doľava/doprava, vybočovanie, zatáčanie a húpanie. Headset je dodávaný so 4 metre dlhým káblom, ktorý umožňuje široký rozsah pohybu a pripojuje sa k počítači pomocou rozhrania HDMI 2.0, zatiaľ čo sa cez rozhranie USB 3.0 sťahujú dáta.

Ľahký, pohodlný, široké zorné pole

Headset Acer Windows Mixed Reality váži len 608 gramov. Jednoduché nastavenie čelenky zaisťuje perfektné uchytenie, ktoré je dvojité s polstrovaným materiálom odolným voči opotrebeniu. Dvojica predných závesných 2,89″ LCD displejov s vysokým rozlíšením 2880 × 1440 px poskytuje široký 95° výhľad. Rýchla obnovovacia frekvencia až 90 Hz potom prináša jasné a realistické snímky pre fantastický zážitok zo zmiešanej reality.

Obsah je k dispozícii vo Windows Store. Táto knihovňa sa neustále rozširuje vďaka neobmedzeným množstvom pre vývojárov obsahu, aby sa zlepšil spôsob, akým ľudia komunikujú, tvoria a objavujú. Acer tiež ponúka širokú škálu certifikovaných notebookov a stolných počítačov Windows Mixed Reality Ultra, a to vrátane Acer Nitro 5.

Cena a dostupnost

Headsety Acer Windows Mixed Reality AH101 sú k dispozícii v modré farbe za cenu 459 Eur. Dodávajú sa s dvomi bezdrôtovými pohybovými ovládačmi.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.