Radi hráme hry. A radi o nich píšeme.

Ako sa nám páčili hry Diablo III, Wipeout a Farpoint?

Diablo III: Rise of the Necromancer – PC, Xbox One, PS4

Od vydania tretieho Diabla uplynulo 5 rokov. Pôvodná verzia tejto hry čelila viacerým kritikám zo strany hráčov. Blizzard však načúval, nedostatky postupne odstraňoval a s príchodom datadisku Reaper of Souls priniesol hráčom Diablo, na ktoré čakali dlhé roky.

Diablo III je vďaka tomu stále obľúbené a aktívne hrané aj dnes. Záujem hráčov o hru je natoľko dostatočný, že Blizzard prináša ďalší datadisk. Teda, ide skôr o mini-DLC obsah a to aj napriek jeho cenovke na úrovni 15 eur.

Nekromancer má stále svoje čaro. Ak ste s ním trávili hodiny v Diable II, opäť vás vtiahne aj do trojky   

Diablo III: Rise of the Necromancer prináša iba novú hrateľnú postavu Nekromancera, pár kozmetických predmetov a nové sloty pre vašich hrdinov. Rozšírenie príbehu, nové oblasti či dokonca nový akt však nečakajte. Rise of the Necromancer je skutočne iba o Nekromancerovi a pokiaľ ste s touto postavou trávili desiatky hodín v Diable II, potom vám to pravdepodobne bude stačiť na to, aby ste si ho kúpili aj do trojky. Ak vás však Nekromancer nikdy neoslovil a neplánujete to zmeniť ani teraz, Rise of the Necromancer môžete pokojne ignorovať. O nič neprídete.

Nekromancer je zábavná postava. Aktuálne je možnože až príliš silná, takže sa dá očakávať, že Blizzard bude v blízkej budúcnosti balansovať jej schopnosti. Nič to však nemení na tom, že ako pán nemŕtvych budete využívať pozostatky svojich nepriateľov k zvyšovaniu svojej moci počas boja. K dispozícii je však niekoľko rôznych ciest, ktoré si môžete zvoliť pri formovaní vašej postavy.

Ak ste Diablo III nehrali dlhšiu dobu, hru sa oplatí nainštalovať aj v prípade, že neplánujete kupovať tento DLC doplnok. Režim Adventure ponúka novú formu obsahu, ktorá zabaví na desiatky hodín a je úplne jedno, za koho hráte.

Hodnotenie: 3,5/5, 70%
Cena: 14,99 eur
Zapožičal: Hrac.sk

Wipeout: Omega Collection – PS4

Pri pohľade na aktuálnu hernú rubriku je zrejmé, že je aktuálne leto. Herné sucho je ideálny priestor na vydanie rôznych reedícií a remasterov obľúbených hier. Hoci, v prípade Crasha by išlo o ašpiranta na hru čísla aj počas nabitejších mesiacov.

Ďalším titulom, ktorý poteší pamätníkov a fanúšikov hernej konzoly PlayStation je kolekcia Wipeout: Omega Collection. Tá obsahuje remasterované tituly Wipeout 2048, Wipeout HD a Wipeout HD Fury. Ide teda o obsahovo bohatú kolekciu, ktorá poteší milovníkov pretekania na futuristických vesmírnych stíhačkách.

Wipeout: Omega Collection ponúka rýchle a adrenalínové preteky, ktoré vďaka rozlíšeniu až do 4K pri 60 fps vyzerajú lepšie, ako kedykoľvek predtým.

Hodnotenie: 4/5, 80%
Cena: 32,99 eur
Zapožičal: Sony

Farpoint – PS4

Po dlhšej dobe sme testovali hru pre virtuálnu realitu PS VR, ktorá si zaslúži pozornosť. Farpoint je jedna z mála hier, ktorá prichádza na trh aj s vlastným špeciálnym ovládačom. Balenie s ním stojí 88,99 eur a hoci je základom príslušenstva ovládač PlayStation Move, plastová pištoľ s dedikovanými tlačidlami umožňuje pohodlnejšie a najmä prirodzenejšie hranie. A práve v tom spočíva podstata celej virtuálnej reality.

Farpoint si zahráte aj bez tohto príslušenstva, avšak najlepší zážitok hra ponúka práve v kombinácii s plastovou pištoľou. Farpoint je v jadre jednoduchá, avšak zábavná FPS strieľačka. Potešila nás aj pomerne dobrým príbehom a audiovizuálnou stránkou.

Ak hľadáte trochu iný zážitok, Farpoint odporúčame. Lepšiu FPS strieľačku pre PS VR aktuálne nenájdete. V porovnaní s klasickými FPS titulmi však má táto novinka stále čo doháňať.

Hodnotenie: 3,5/5, 70%
Cena: 53,99 eur

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

Recenzia: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – PS4

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit