Herné slúchadlá od Creative neprekvapia a model H7 Tournament Edition predstavuje všestranné riešenie. Ide o uzatvorené slúchadlá s pomerne masívnym dizajnom. Konštrukcia je odolná, kovový hlavový most dopĺňajú samotné slúchadlá s kovovou povrchovou úpravou. Sú pohodlné na nosenie a obsahujú aj odnímateľný mikrofón. Súčasťou balenia sú dva káble, s 3,5 mm jackom a USB konektorom.

Vďaka tomu môžete slúchadlá používať aj v kombinácii s telefónom a aj s počítačom či konzolou PS4. Pripojenie cez 3,5 mm jack neponúka žiadne extra funkcie, použitie USB konektora sprístupní podporu režimov a bohaté možnosti nastavenia priestorového zvuku aj ekvalizér. Na použitie týchto funkcií je potrebné nainštalovať softvér zo stránky výrobcu.

Bez ohľadu na dodatočné nastavenia, slúchadlá ponúkajú dobre vyvážený a čistý zvuk. Basy subjektívne pôsobia trochu plechovo, ale to pri hraní hier nevadí a pri počúvaní hudby, s pripojením cez USB, si upravíte zvuk cez ekvalizér. Rovnako si môžete nastaviť aj priestorový zvuk, jeho parametre, prípadne túto funkciu vypnúť. Slúchadlá H7 Tournament Edition sú vybavené 50 mm meničmi a obsahujú zabudovaný 24 / 96 kHz USB DAC prevodník.

Softvér vo všeobecnosti ponúka oveľa viac nastavení a funkcií, ako sme zvyknutí a je hlavným lákadlom týchto slúchadiel. A to aj v porovnaní s priamou konkurenciou. Dnes je na trhu viacero modelov s kvalitnou reprodukciou zvuku, avšak takmer žiadne slúchadlá neponúkajú také softvérové možnosti nastavení ako práve Creative. Pre niekoho to môže byť dôvod pre kúpu tejto značky. Okrem už spomenutých funkcií umožňuje softvér meniť váš hlas v reálnom čase, čo je skôr zábavná funkcia. Pri komunikácii cez Skype alebo s inými hráčmi tak môžete znieť skoro ako Šmolko.

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition sú všestranné herné slúchadlá, ktoré použijete v kombinácii s prakticky ľubovoľným zariadením. Ak je to možné, odporúčame pripojenie cez USB konektor. Získate tak ďalšie funkcie vďaka zabudovanému DAC prevodníku a bohatým softvérovým nastaveniam. Práve softvér predstavuje hlavnú konkurenčnú výhodu v porovnaní s inými slúchadlami – ak je to vlastnosť, ktorú aj reálne využijete.

Cena: 129,99 EUR
Zapožičal: Creative

Plusy
+ Odolná konštrukcia
+ 3,5 mm aj USB konektor
+ Zabudovaný DAC prevodník a priestorový zvuk
+ Softvér a nastavenia

Mínusy
– Trochu plechovejšie basy
– Vyššia cena

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 5/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit